Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 17. 06:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Egy fegyveres túszejtő elbarikádozta magát szombaton egy családi házban az egyesült államokbeli New Jersey állam egyik kisvárosában, miután a szomszédos Pennsylvania államban megölt legalább három embert, köztük gyermekei anyját.

A rendőrség és az ügyészség Pennsylvania államban szombaton tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a 26 éves Andre Gordon Philadelphia elővárosában, Falls Township településen - két családi házban - legalább három emberrel végzett.

Az egyik helyszínen egy 25 éves nőt gyilkolt meg, valamint egy másik nőt, a feltételezések szerint az előbbi nő anyját. Az erőszakos támadás idején a gyermekek is az épületben voltak. Egy másik helyszínen egy embert lőtt le, a feltételezések szerint saját 13 éves húgát. A lövöldözésekben egy további ember megsebesült, akit kórházba vittek - derült ki a hatóságok előzetes közléseiből.

A szombat reggel elkövetett gyilkosságok után a férfi elmenekült, és egy közeli üzlet parkolójában autót rabolt, annak vezetőjét fegyverrel kényszerítve a jármű átadására. Nem sokkal később a hatóságok elhagyva megtalálták a járművet.

Ezt követően Andre Gordon - átlépve az államhatárt - a New Jersey állambeli Trentonben egy családi házban elbarikádozta magát túszokkal. A rendőrség a helyszínre nagy erőkkel vonult ki, köztük a bevetési egységekkel és túsztárgyalókkal. A hatóságok közlése szerint Andre Gordon jelenleg hajléktalan, a feltételezések alapján családi dráma áll a többszörös gyilkosság hátterében.

A rendőrség szombat délelőtt felhívást adott ki, hogy a férfi rendkívül veszélyes, több fegyverrel rendelkezhet, és arra szólította fel Falls Township lakosait, hogy maradjanak otthon, s távol az ablaktól. A gyilkosságok elkövetésének körzetében a figyelmeztetést később feloldották, miután biztossá vált, hogy a tettes elhagyta a környéket.

Címkék: lövöldözés, USA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).