Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Február 15. 15:44, hétfő | Helyi
Forrás: katasztrófa

Egy kéménytűz, három műszaki mentés a hétvége mérlegén

Egy kéménytűz, három műszaki mentés a hétvége mérlegén

A dombóvári tűzoltókat többször riasztották a hétvégén.

Szombaton délelőtt Tamásiban, az Erkel Ferenc utcában egy lakóépület kéményében lerakódott korom égett. A helyszínre a tamási önkormányzati és a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották. A tűz nem terjedt tovább és a tűzoltók felügyelete mellett kialudt. A kémény használatát a kéményseprő-ipari szolgáltató felülvizsgálatáig megtiltották. Személyi sérülés nem történt, a lakóépületben a fűtést más módon megoldották, ezért lakosságvédelmi intézkedés nem történt.

Pénteken a dombóvári hivatásos tűzoltók a dombóvári járási hivatallal szemben egy nagyméretű faág eltávolításában működtek közre. A fa forgalmi akadályt képezett, ezért tűzoltóink azt kézi erővel eltávolították.

Szombaton Csikóstöttősön, a Szabadság utcában egy lakatlan családi ház mögé épített melléképület hátsó fala a szomszédos lakott ingatlan udvarába dőlt. Személyi sérülés nem történt, a lakott ingatlanban anyagi kár nem keletkezett. A kidőlt falazatú épületben, gáz, villany nem volt bekötve. A dombóvári hivatásos tűzoltók a kidőlt épületet elkorlátozták.

Vasárnap délután Döbröközön a Széchenyi utcában egy lakatlan parasztház udvar felőli oldala kb. 10 méter hosszan megrogyott. Az ingatlan nem vált életveszélyessé és szerencsére személyi sérülés sem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.