Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2020. Szeptember 07. 11:25, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Egyetlen szolgálat alatt több mint három tucat jogsértés

Egyetlen szolgálat alatt több mint három tucat jogsértés

Az elmúlt időszakban Tolna megye útjain megnövekedett a súlyos kimenetelű balesetek száma, ezért a forgalomellenőrzők – köztük a motoros rendőrök – napi rendszerességgel járják a megyei balesetveszélyes útszakaszait.

A közlekedési ellenőrzések célja a balesetek megelőzése.

A tanév kezdetével jól érzékelhetően megnőtt a forgalom a megye útjain. A nyár végeztével egyre többen ülnek autóba, hogy elvigyék gyermekeiket az iskolába, majd munkába induljanak. A megnövekedett forgalomban nagyobb eséllyel történnek balesetek is. Ezek megelőzésére a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak a durva szabályszegéseket elkövető és balesetveszélyes helyzeteket teremtő járművezetők kiszűrésére.

Szeptember első hetében előfordult olyan nap, amikor a motoros rendőrök és a gépkocsizó járőrök egyetlen szolgálat alkalmával 21 jogsértést rögzítettek. Ezek között volt tilos jelzésen való áthaladás, gyorshajtás és a biztonsági öv használatának elmulasztása is. Több járművezető is volt, aki a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 162 km/h-val vagy 146 km/h-val haladt.
kép

Ezen kiemelt szabálysértések kiszűrése azért nagyon fontos, mert Tolna megyében a sérüléses balesetek több mint a fele azért következik be, mert a sofőr a megengedett sebességnél gyorsabban közlekedik. A biztonsági öv használatának ellenőrzése pedig azért is kiemelt, mert több olyan tragédiával végződő baleset is volt a megye útjain, melyekben az elhunyt személyek életét a biztonsági öv megmenthette volna.

A Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság felhívja minden közlekedő figyelmét, hogy mellőzzék az agresszív vezetési stílust az utakon, legyenek toleránsak egymással! Csak akkor üljenek volán mögé, ha előtte nem fogyasztottak alkoholt! A szabálykövető magatartással a tragédiák megelőzhetőek,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

2020. Szeptember 15. 09:25, kedd | Helyi

Új műfüves pálya épül a Belvárosi Általános Iskolában

A pálya multifunkcionális lesz, amely azt jelenti, hogy többek között helyet kap a pályán négy kosárlabda palánk is a játéktér felfestésével.