Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Április 01. 08:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a Deák téri kettős gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt résztvevőit

Elítélték a Deák téri kettős gyilkosság rablással és garázdasággal vádolt résztvevőit

Felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a bíróság a Deák téri, két évvel ezelőtti kettős emberöléssel kapcsolatos ügy garázdasággal és rablással vádolt résztvevőit csütörtökön

- közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel. A közleményben emlékeztettek: három férfi - az ügy első-, másod- és harmadrendű vádlottja -, valamint a hatodrendű terhelt 2020 májusában a Deák téren tartózkodott, ahol utóbbi elvett egy hangszórót a gördeszkapálya közelében lévő társaság egyik tagjától. Amikor a társaság vissza akarta szerezni azt, a három férfi rájuk támadt, egyiküket késsel meg is sebesítették, majd egy elhaladó rendőrautó miatt a vádlottak elfutottak a helyszínről.

Később a három férfi és egy másik - ittas állapotban lévő - társaság is felfigyelt két dulakodó emberre, akik közül az egyik az ötödrendű vádlott volt. A másik csoport tagjai - köztük a fiatalkorú negyedrendű vádlott - bekapcsolódtak a dulakodásba, majd miután az ötödrendű vádlott és ismerőse távozott a helyszínről, a társaság az első-, a másod- és a harmadrendű terhelttel csapott össze. A dulakodásban két férfi - a negyedrendű vádlott testvére és egy ismerőse - meghalt.

A Fővárosi Törvényszék előtt a csütörtöki előkészítő ülésen a negyed-, az ötöd- és a hatodrendű vádlott az ellenük folytatott eljárásban beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság mindegyikük nyilatkozatát elfogadta, és a hatályos eljárásjogi szabályok szerint nem vizsgálta sem a vádirati tényállás megalapozottságát, sem pedig a bűnösség kérdését, így bizonyítási eljárást sem folytatott le - írták.

Tudatták: a bíróság a negyed- és az ötödrendű vádlottat társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság miatt 300 ezer, illetve 400 ezer forint pénzbüntetésre, a hatodrendűt pedig társtettesként, csoportosan elkövetett rablás miatt 1 év 8 hónap - 3 évre felfüggesztett -, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó büntetésre ítélte.

Az ítélet az előbbiek esetében jogerős, míg a hatodrendű vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozatra.

Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott eljárása tárgyaláson folytatódik, amelynek időpontjáról a bíróság később határoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére