Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 04. 07:42, péntek | Belföld
Forrás: mti

Előzetesben a gyermeke megölésével gyanúsított ceglédi nő - VIDEÓVAL

Előzetesben a gyermeke megölésével gyanúsított ceglédi nő - VIDEÓVAL

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délután azt a nőt, aki az alapos gyanú szerint vasárnap reggel ceglédi otthonában olyan súlyosan bántalmazta másfél éves kisfiát,

hogy már nem lehetett megmenteni a gyermek életét - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint az egyelőre egy hónapra elrendelt kényszerintézkedés nem jogerős, mert a gyanúsított, illetve a védője is fellebbezett.

A szóvivő a nyomozás jelenlegi állása alapján elmondta: a 31 éves nő élettárásával két kisgyermeket nevel, a harmadikat most várják (a gyanúsított hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, így alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is.

Október 30-án reggel a pár másfél éves kisfia hosszasan sírt, kiabált, a lakásban egyedül tartózkodó anyja pedig nem tudta őt lecsitítani. A nő az egyre hangosabban síró gyermeket többször felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a gyanúsított mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyermek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel.

A fiatalasszony ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett - mondta Gyugyi Csilla.

Hozzátette: a nő lényegében beismerte tettét, ám a történtek részleteiben sok az ellentmondás, azokat a nyomozás során kell tisztázni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.