Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Október 02. 20:11, vasárnap | Helyi sport
Forrás: DOVASE

Fantasztikus dombóvári sikerek az U16-os atlétikai válogatott viadalon

Fantasztikus dombóvári sikerek az U16-os atlétikai válogatott viadalon

A szlovákiai Nyitrán rendezték október 1-jén az U16 atlétikai válogatott viadalt, idén először három helyett öt nemzet – cseh, horvát, szlovák, szlovén és magyar – részvételével, 31 versenyszámban.

A szlovák házigazdák kiváló körülményeket biztosítva, kifogástalanul szervezték meg a viadalt. A nyarat idéző időjárásban a magyar válogatott tagjai igen jól küzdöttek. Az összesített pontversenyben az első helyet szerezték meg. A Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület (DOVASE) atlétái közül Tóth Lili Anna 2000 m-es síkfutásban és Greschner Dóra súlylökésben lett a válogatott tagja.

Lili (második képünkön balra, harmadik képünkön jobbra) végül is az Atlétikai Szövetség döntése alapján fiatal korára hivatkozva csak szakmai meghívottként vehetett részt a versenyen. A 2000 m-es távon két idősebb ellenfele képviselte a magyar válogatottat. Lili egyedüli 13 évesként, a rajt után a 12 versenyzőből álló mezőnyben a negyedik helyen futott. Két körön keresztül sikerült ebben, a többieket leszakító, nagyon nagy tempót diktáló négyes élbolyban maradnia. A harmadik körben feljött a második helyre. Az első helyért az utolsó körben a 15 éves, igen jó eredményekkel rendelkező horvát ellenfelével küzdött. 1800 m-nél a kanyarban tempót váltva előzött s ezzel eldöntötte a versenyt. 6:30,94 időeredménnyel, hatalmas egyéni és minden bizonnyal korosztályos csúccsal nyert, leiskolázva ezzel jó nevű, idősebb ellenfeleit. A két magyar versenyző előtt több mint fél perccel előbb ért célba. Fazekas Gáspár (második képünkön jobbra) edző tanítványa a dobogóra nem állhatott fel, hiszen a válogatottnak nem volt hivatalosan tagja. A szervezők viszont külön aranyéremmel értékelték bámulatos teljesítményét.

A 15 éves Greschner Dóra (második és harmadik képünkön balra) nyári súlyos bokasérülése után ismét kiváló formában versenyzett. A négy fordulóból álló sorozatban egyre magabiztosabban lökött, minden esetben javítva előző eredményén. Végül mindössze 17 cm-rel szorult a második helyre cseh ellenfele mögött. Tarr Imre (harmadik képünkön jobbra) edző tanítványa 13,08 m-es lökéséért - mely idén a legjobb eredménye - megérdemelten vehette át az ezüstérmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.