Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Június 03. 08:26, péntek | Helyi
Forrás: www.facebook.com/7200-Egy-szabad-város-lapja, fotó: savetherain.us

Felújítás előtt Dombóváron a Petőfi utca

Felújítás előtt Dombóváron a Petőfi utca

Az érintett utca burkolati minősége, vízelvezetése, és a közműhálózatok elöregedése régóta komoly kivetnivalót hagyott maga után, melynek következtében a probléma megoldása egyre sürgetőbb feladattá vált.

A Petőfi utcai vízvezeték hálózat rekonstrukció, illetve csapadékvíz elvezetés kivitelezésére kötött szerződést Szabó Loránd polgármester és Wágner Ernő, az INVESTMENT Mérnöki és Fővállalkozó Kft. ügyvezetője a Városháza Ujváry-termében június 2-án.

Az érintett utca burkolati minősége, vízelvezetése, és a közműhálózatok elöregedése régóta komoly kivetnivalót hagyott maga után, melynek következtében a probléma megoldása egyre sürgetőbb feladattá vált. Az amortizáció következtében gyakorta csőtörések és szivárgások nehezítették az ott élő lakosság életét, továbbá az út keresztmetszetének szűkössége miatt ilyen esetekben a teljes forgalom megállt az érintett szakaszon.

A közel 100 millió forint + ÁFA értékű felújítás elsősorban az előző évi kiegyensúlyozott és költséghatékony gazdálkodásnak köszönhetően önkormányzati forrásból valósul meg. A beruházás az alapos előkészületek után, várhatóan július elején kezdődik el, s a vele járó kellemetlenségért számítanak az érintett polgárok türelmére, kitartására és együttműködésére annak reményében, hogy egy megújult, esztétikus utcával gazdagodik a város.

Az eseményen Wágner Ernő elmondta, cégük igyekszik minimális ökológiai lábnyomot hagyni és a lehető legtöbb törmeléket újrahasznosítani. Az ügyvezető ígéretet tett arra is, hogy a szűk, keskeny utca ellenére, a lehetőségeikhez mérten igyekeznek tevékenységükkel a lehető legkisebb megterhelést okozni a lakosság számára. A munkakezdés pontos időpontjáról, illetve egyéb részletekről a lakók postai úton kapnak tájékoztatást.

A fotó illusztráció.

Címkék: útfelújítás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.