Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Október 21. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: Bodó Imre

Festménykiállítás Mágocson...

Festménykiállítás Mágocson...

A Magyar Festészet Napja alkalmából a Tarnai Nándor Művelődési Házban a dombóvári születésű Takács Nagy Judit kiállításának megnyitójára került sor.

A megjelent vendégeket elsőként Sterner András klarinét játéka fogadta, majd Goják Veronika a „Miért szeretem az őszt” c. irodalmi alkotást adta elő.


Farkas János igazgató köszöntője után megemlékezett a Festészet Napjáról és a védőszentről, Szent Lukácsról is. Majd felkérte Bodó Imre dombóvári helytörténész, múzeumalapítót, hogy nyissa meg a kiállítást. Ő méltatásában többek között ismertette a művész életútját, aki kezdetben irodalommal, tánccal, majd logopédiával és életének utóbbi szakaszában festészettel foglalkozik. Tolna megye minden nagyobb településén volt már kiállítása. Az idén Erdélyben is bemutatkozott, Marosvásárhelyen és Szovátán.

Realista festő, aki elsősorban tájképeket, de virágos és gyümölcstálas csendéleteket is fest. Elmondta még, hogy a művész kiegyensúlyozott, nyugodt, aki harmóniában él a környezetével, a természettel és valóban a festészetben találja meg a nyugalmat. Legutóbb egy képét beválasztották az első száz festmény közé. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.

2019. November 15. 08:57, péntek | Helyi

Csökkentették a képviselői tiszteletdíjat Dombóváron

Harminc százalékkal csökkentette Dombóvár közgyűlése a képviselői és alacsonyabb összegben állapította meg az alpolgármesteri tiszteletdíjat - közölte a város Fidesz-KDNP-s polgármestere az MTI-vel.

2019. November 13. 15:00, szerda | Helyi

Az ajtót égette meg, hogy betörjön

A dombóvári rendőrök egy 47 éves helyi nőt gyanúsítanak azzal, hogy egy házba a zár kiégetésével akart betörni.