Városlista
2021. szeptember 24, péntek - Gellért

Hírek

2012. Április 24. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: Kitanics Zsuzsanna/Dombóvári Rendőrkapitányság

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

Figyelemfelkeltő feladatok fiataloknak

A Dombóvári Rendőrkapitányság először rendezett Prevenciós Napot a helyi középiskolásoknak. Játékos feladatokkal hívták fel a fiatalok figyelmét a baleseti helyzetekre és a jogkövető magatartás fontosságára.

A Gyenis Antal utcai sportcentrumban - a DVMSE-csarnokban és a sportpályán - vendégeskedő április 20-i rendezvényen az intézményekből legfeljebb három-három ötfős csapat (a tagok között kötelezően kettő lánnyal) jelentkezhetett.

Az első feladat plakáttervezés volt, melyet már márciusban meghirdettek a szervezők. A többi - kötélhúzás, labdavezetés részeg-szemüvegben szlalompályán, ütköző-szimulátorból célba dobás ütközést követően, társcipelés és elméleti feladatsor - pedig meglepetésként várta a csapatokat a helyszínen.

Az I. dombóvári Prevenciós Nap eredményei:

  • I. helyezett: 12. E osztály csapata, Apáczai Csere János Szakközépiskola - Domokos Yvett, Prehalek Viktória, Hoffmann Dániel, Schellenberger Patrik, Tóth Krisztián
  • II. helyezett: „Hajderménkű” csapat, Illyés Gyula Gimnázium - Szijártó István, Kőszegi Kristóf, Pethő Roland, Lelovics Katalin, Mayer Natália
  • III. helyezett: „Kékfény” csapat, Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola - Szabó Ibolya, Bordács Edit, Kecskés Péter, Gondos Viktor, Schreiber Tibor
  • A plakáttervezés különdíjasa: Illyés Gyula Gimnázium „London” csapata - Peti Nikolett, Rácz Márton, Kovács Ákos, Papp Attila, Kovács Kitti

„Dombóvár veszélyes csomópontjai” pályázat eredménye:
I. Tóth Norbert és Vati Levente, II. Balogh Nikoletta, Bite Bettina és Takács Evelin, III. Blázsovics Attila és Fülöp Arnold - valamennyien az Apáczai Szakközépiskola diákjai.

Utóbbi versenyt még 2011 szeptemberében hirdette meg a Dombóvár Városi Balesetmegelőzési Bizottság, az Apáczai Csere János Szakközépiskola és a Dombóvári Rendőrkapitányság. A végeredményét szintén a fenti rendezvényen hirdették ki.

Az I. Prevenciós Nap támogatói voltak: a Halmai Balázs vezetésével működő DVMSE Sportcsarnok, a Dombóvári Kistérségi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, a Dombóvári Karatesuli Közhasznú Egyesület, valamint egy dombóvári vendéglátóhely.

Fotók: Bodó Ákos. További képekért kattintson a lenti felvételre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 13:18, csütörtök | Helyi

„Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

Az idei évben az Autómentes Nap keretében rendezte meg Dombóvár Város Önkormányzata és a Dombóvári Sportszövetség a Sport napját Dombóváron, így kapcsolódva az ez évi szlogenhez: „Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan!”

2021. Szeptember 22. 08:24, szerda | Helyi

Egy év szünet után szervezték meg idén a Tűzkakas Diáktűzoltó Versenyt

Ismét összemérhették tudásukat az általános iskolai diákok Kurdon.

2021. Szeptember 21. 08:30, kedd | Helyi

A száz éve született Szenes Hannáról nyílt kiállítás Dombóváron

A száz éve született izraeli-magyar költő, a második világháború idején mártírhalált halt katona, Szenes Hanna életét bemutató kiállítás nyílt Dombóváron, a Riesz József Emlékházban.

2021. Szeptember 20. 09:48, hétfő | Helyi

Az összetartozás jegyében telt el a somogyi rendhagyó őszi megyenap

Többek között Bodó Imre ny. agrármérnök, helytörténész, múzeumalapító is átvehette a Somogy Polgáraiért díjat.