Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2012. Január 24. 07:44, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Folytatódnak a magyar kormány tárgyalásai a hitelmegállapodásról

Kedden tovább folytatódnak a magyar kormány előtárgyalásai az Európai Unióval.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden érkezik Brüsszelbe, hogy José Manuel Barroso-val, az Európai Bizottság elnökével folytassanak egyeztetéseket a különböző kérdéses pontokról. A magyar kormányfő hajlik a Brüsszel által előírt módosítások végrehajtására az IMF készenléti hitel érdekében.

Az Európai Bizottság döntését a következő parlamenti ülésen tudják megszavazni a honatyáink, ami február 13-án lesz, majd ezt követően kerülhet sor az IMF megállapodásra. A miniszterelnök pénteki nyilatkozataiból kiderült, hogy a kormány végül minden vitás kérdésben visszakozott, így elméletileg lassan elhárulhatnak az akadályok az IMF tárgyalások megkezdése előtt – írták a CIB Bank elemzői. Orbán Viktor elmondta, hogy a PSZÁF és az MNB esetleges összevonására vonatkozó rendelkezéseket is készek módosítani.

Közben Fellegi Tamás, Magyarország és az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetek közötti tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter az esetleges elővigyázatossági EU/IMF-támogatásról szóló tárgyalás megkezdéséhez szükséges intézkedésekről tárgyalt Olli Rehnnel, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi kérdésekben illetékes alelnökével, múlt héten Brüsszelben. A miniszter megerősítette, hogy a magyar kormány továbbra is az EU/IMF-megállapodás mielőbbi elérésére és konstruktív párbeszédre törekszik a hivatalos tárgyalások megkezdéséhez szükséges feltételekről, a jegybanktörvény módosításáról és a Magyarország iránti bizalmat erősítő lépésekről. Fellegi Tamás a találkozón elhangzottakat értékelve hangsúlyozta, hogy bízik a formális tárgyalások mielőbbi elindulásában és gyors lezárulásában. Fellegi Tamás ismételten megerősítette, hogy a támogatás lehívására nincs azonnal szüksége Magyarországnak, ezért indokolt, hogy a megállapodás tartalmazzon elővigyázatossági elemeket.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 28. 07:00, vasárnap | Belföld

Tisztifőorvos: minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét

Magyarországon ismételten intenzíven felfutó szakaszba került a koronavírus-járvány, ezért az oltások segítségével minél előbb ki kell alakítani a lakosság védettségét - mondta az országos tisztifőorvos szombaton.

2021. Február 28. 06:00, vasárnap | Belföld

Szlávik: mindent meg kell tenni azért, hogy minél többen megkapják legalább az első oltást

Meredeken emelkedik az új koronavírus-fertőzöttek száma és ezzel párhuzamosan nőni fog a kórházba kerülők, sőt az intenzív osztályokon kezeltek száma is

2021. Február 28. 05:00, vasárnap | Belföld

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosok, akik hétvégén is oltanak

Külön díjazást kapnak azok a háziorvosi szolgáltatók, amelyeket szabad- vagy munkaszüneti napon járványügyi feladat ellátására köteleztek - olvasható a kormány honlapján szombaton közzétett közleményből.

2021. Február 27. 17:16, szombat | Belföld

Mélypontra kerültek az albérletárak

Bár éves szinten még bő 10 százalékkal csökkent a januári KSH-ingatlan.com lakbérindex, havi szinten már alig változtak a bérleti díjak, ami pedig arra utal, hogy elérhették a mélypontot.