Városlista
2019. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2019. Június 09. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Gazdag és változatos programok az ovihéten

Gazdag és változatos programok az ovihéten

A Százszorszép Óvodában június 3. és 7. között „Ovihetet” tartottak az oda járó csöppségeknek és szüleiknek.

Az újdombóvári gyermekintézmény nevelőtestülete gazdag és változatos programot kínált az öt napra. A lányok és a fiúk többek között mezőgazdasági gépbemutatón vehettek részt, találkozhattak a rend őreivel, csoportosan kirándultak, játszóházban próbálhatták ki az ugrálóvárat, a trambulint, volt arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, valamint állatsimogató a Komlói Mini Zoo jóvoltából, műsort adtak a „Langaléta Garabonciások”, kürtös kalácsot kóstolhattak, illetve tombolasorsolást tartottak nekik az óvodapedagógusok és a dajkák.
A gyerekek a Szuhay Sportcentrumban is jártak, ahol játékos sportvetélkedőn próbálhatták ki a gyorsaságukat és az ügyességüket. A Dombóvári VASE három edzője - Fazekas Gáspár, Tarr Imre és Halmainé Horváth Katalin - olyan feladatokat állított össze a versenyzők részére, amiket azok könnyedén tudtak teljesíteni és ezzel sikerélményhez jutottak. Az atlétákkal közös bemelegítést követően az életkoruknak megfelelő mozgáskoordinációs és egyensúlyérzéket fejlesztő próbákat, valamint rövid távú futásokat kellett teljesíteniük a kicsinyeknek.
A Százszorszép Óvoda tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a szülők részéről is nagy érdeklődéssel kísért „Ovihét” programjai sikeresek voltak.
- Az ember egész életére kihatással van a mozgás - emelte ki Tóthné Károly Mónika, a „sportjamboreeval” kapcsolatban. - Nagyon sok olyan gyerekünk van, akit autóval hoznak az óvodába, a biciklit is kevesen használják, ezért nagyon fontosnak tartjuk minden szempontból népszerűsíteni a sportot. Nemrégiben mozgáskoordinációt és állóképességet fejlesztő foglalkozásokat tartottunk egy pályázati támogatással megvalósuló egészségprojekt keretében. A mindennapi testnevelés során is alkalmazzák kolléganőim azokat a módszereket, amiket kipróbáltak és elsajátítottak egy gyógypedagógustól.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 14:00, hétfő | Helyi

A szabadtéri játékok pozitív hatásai a gyermekek fejlődésére

Ha becsukjuk a szemünket és felidézzük a legkedvesebb emlékeinket, akkor nagy valószínűséggel különböző szabadtéri pillanatokat látunk magunk előtt.

2019. Június 24. 10:25, hétfő | Helyi

Dombóvári díjazott az Év védőnői között

A Védőnők Napja alkalmából a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében adták át a Magyar Védőnők Egyesületének vezetői „Az év védőnője”-díjakat, melyek közül az egyiket egy dombóvári védőnő nyert el.

2019. Június 24. 08:26, hétfő | Helyi

Kelemen-Loboda Dorián avatta fel a különleges pályát

A Nógrád megye délnyugati részén található Bánkon június 15-én az országban először rendeztek olyan terepakadályfutó megmérettetést, mely sprinttávú volt.

2019. Június 21. 07:44, péntek | Helyi

Ivóvízhálózat felújítás a Kéknefelejcs és az Ibolya utcában

Lakossági fórumon tájékoztatta Szabó Loránd polgármester június 11-én a Kéknefelejcs utca és az Ibolya utca lakóit az ivóvízhálózat hamarosan induló rekonstrukciójáról.