Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 09. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Gazdag és változatos programok az ovihéten

Gazdag és változatos programok az ovihéten

A Százszorszép Óvodában június 3. és 7. között „Ovihetet” tartottak az oda járó csöppségeknek és szüleiknek.

Az újdombóvári gyermekintézmény nevelőtestülete gazdag és változatos programot kínált az öt napra. A lányok és a fiúk többek között mezőgazdasági gépbemutatón vehettek részt, találkozhattak a rend őreivel, csoportosan kirándultak, játszóházban próbálhatták ki az ugrálóvárat, a trambulint, volt arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, valamint állatsimogató a Komlói Mini Zoo jóvoltából, műsort adtak a „Langaléta Garabonciások”, kürtös kalácsot kóstolhattak, illetve tombolasorsolást tartottak nekik az óvodapedagógusok és a dajkák.
A gyerekek a Szuhay Sportcentrumban is jártak, ahol játékos sportvetélkedőn próbálhatták ki a gyorsaságukat és az ügyességüket. A Dombóvári VASE három edzője - Fazekas Gáspár, Tarr Imre és Halmainé Horváth Katalin - olyan feladatokat állított össze a versenyzők részére, amiket azok könnyedén tudtak teljesíteni és ezzel sikerélményhez jutottak. Az atlétákkal közös bemelegítést követően az életkoruknak megfelelő mozgáskoordinációs és egyensúlyérzéket fejlesztő próbákat, valamint rövid távú futásokat kellett teljesíteniük a kicsinyeknek.
A Százszorszép Óvoda tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a szülők részéről is nagy érdeklődéssel kísért „Ovihét” programjai sikeresek voltak.
- Az ember egész életére kihatással van a mozgás - emelte ki Tóthné Károly Mónika, a „sportjamboreeval” kapcsolatban. - Nagyon sok olyan gyerekünk van, akit autóval hoznak az óvodába, a biciklit is kevesen használják, ezért nagyon fontosnak tartjuk minden szempontból népszerűsíteni a sportot. Nemrégiben mozgáskoordinációt és állóképességet fejlesztő foglalkozásokat tartottunk egy pályázati támogatással megvalósuló egészségprojekt keretében. A mindennapi testnevelés során is alkalmazzák kolléganőim azokat a módszereket, amiket kipróbáltak és elsajátítottak egy gyógypedagógustól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.