Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Június 09. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Gazdag és változatos programok az ovihéten

Gazdag és változatos programok az ovihéten

A Százszorszép Óvodában június 3. és 7. között „Ovihetet” tartottak az oda járó csöppségeknek és szüleiknek.

Az újdombóvári gyermekintézmény nevelőtestülete gazdag és változatos programot kínált az öt napra. A lányok és a fiúk többek között mezőgazdasági gépbemutatón vehettek részt, találkozhattak a rend őreivel, csoportosan kirándultak, játszóházban próbálhatták ki az ugrálóvárat, a trambulint, volt arcfestés, csillámtetoválás, kézműves foglalkozás, valamint állatsimogató a Komlói Mini Zoo jóvoltából, műsort adtak a „Langaléta Garabonciások”, kürtös kalácsot kóstolhattak, illetve tombolasorsolást tartottak nekik az óvodapedagógusok és a dajkák.
A gyerekek a Szuhay Sportcentrumban is jártak, ahol játékos sportvetélkedőn próbálhatták ki a gyorsaságukat és az ügyességüket. A Dombóvári VASE három edzője - Fazekas Gáspár, Tarr Imre és Halmainé Horváth Katalin - olyan feladatokat állított össze a versenyzők részére, amiket azok könnyedén tudtak teljesíteni és ezzel sikerélményhez jutottak. Az atlétákkal közös bemelegítést követően az életkoruknak megfelelő mozgáskoordinációs és egyensúlyérzéket fejlesztő próbákat, valamint rövid távú futásokat kellett teljesíteniük a kicsinyeknek.
A Százszorszép Óvoda tagintézmény-vezetője elmondta, hogy a szülők részéről is nagy érdeklődéssel kísért „Ovihét” programjai sikeresek voltak.
- Az ember egész életére kihatással van a mozgás - emelte ki Tóthné Károly Mónika, a „sportjamboreeval” kapcsolatban. - Nagyon sok olyan gyerekünk van, akit autóval hoznak az óvodába, a biciklit is kevesen használják, ezért nagyon fontosnak tartjuk minden szempontból népszerűsíteni a sportot. Nemrégiben mozgáskoordinációt és állóképességet fejlesztő foglalkozásokat tartottunk egy pályázati támogatással megvalósuló egészségprojekt keretében. A mindennapi testnevelés során is alkalmazzák kolléganőim azokat a módszereket, amiket kipróbáltak és elsajátítottak egy gyógypedagógustól.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 15:42, péntek | Helyi

Az élményszerzésen kívül a kapcsolatépítést is szolgálta a látogatás

A Füredi Szív Egyesület meghívására szeptember 12-én a Dombóvári Szívklub Egyesület 48 tagja Balatonfüredre kirándult.

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,