Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 20. 18:41, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI/indafoto.hu

Gemenc Volán: visszaveszik az alvállalkozó dolgozóit

Gemenc Volán: visszaveszik az alvállalkozó dolgozóit

Jövő év január 1-jétől visszaveszi a Gemenc Volán Zrt. a jelenleg alvállalkozónál foglalkoztatott közel száz dolgozót - mondta a cég műszaki tanácsadója szerdán az MTI-nek.

Amrein Károly a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) keddi közleményében foglaltakra reagált; eszerint Dombóváron és Tamásiban a dolgozók eldöntötték, hogy január 1-jétől nem kívánnak a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként működő Gemenc és Környéke Busz Kft.-nél dolgozni, mert az alvállalkozói szerződés ez év december 31-én megszűnik.
A szakszervezet azt is kilátásba helyezte, hogy január 1-jével leáll Tamási és Dombóvár térségében az autóbusz-közlekedés.
A Gemenc Volán műszaki tanácsadója - korábbi vezérigazgatója - az MTI-nek leszögezte: a volántársaság jogutódlással visszaveszi a dolgozókat, és az alvállalkozásba adott szolgáltatást - Tamási és Dombóvár térségének helyközi közlekedését - is átveszi.
Dobi István, a SZAKSZ elnöke szerdán azzal indokolta a keddi állásfoglalást, hogy a zrt. vezérigazgatója december 17-én arról tájékoztatta az üzemi tanácsot: a szerződés meghosszabbításának, illetve egy új szerződésnek a jogi lehetőségét "a társaság a tulajdonos bevonásával vizsgálja".
A szerződéshosszabbításra a SZAKSZ elnöke szerint nincs törvényes lehetőség. Hozzátette, a jelenleg a Gemenc és Környéke Busz Kft.-nél alkalmazott dolgozók január 1-jétől csak a Gemenc Volántól fogadnak el utasítást.
Az MTI szerdán többször kereste Bebics Jánost, a Gemenc Volán Zrt. vezérigazgatóját, de nem tudta elérni.
A Gemenc Volán Zrt. 2009-ben kötött 2012. december 31-ig szóló alvállalkozói szerződést az Orangeways Zrt.-vel a két kistérség helyközi autóbusz-közlekedésére, amelyet jelenleg a cég jogutódjaként a Gemenc és Környéke Busz Kft. végez. Tamási és Dombóvár környékén a helyközi járatokkal naponta több száz diák és munkavállaló jut el iskolába és munkahelyére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.