Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2012. Április 21. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Így szinte minden elérhető lesz biciklivel

Így szinte minden elérhető lesz biciklivel

Oroszlányban a város főutcája mentén csaknem egy kilométeres kerékpárút és járda épül meg, ezzel a településen szinte az összes szolgáltató intézmény elérhető lesz kerékpárral.

A beruházással a napi ezerfős biciklis forgalom megkétszereződésére számítanak – tudatta a polgármester.

Takács Károly (Fidesz) elmondta: a 114 millió forintos beruházáshoz a város 74 millió forint támogatást nyert el. Az úttest mindkét oldalán megépülő kerékpárút mellett két kisebb hidat kell építeni a nyomvonalat keresztező patak felett, valamint korszerűsítik a közvilágítást, és különböző pontokon összesen száz kerékpár tárolására alkalmas eszközöket telepítenek.

A tervek szerint a kivitelezés júliusban kezdődik meg, a kerékpárutat szeptemberben adják át a forgalomnak. Oroszlányt egyeztetéseket folytat a Tatabánya felé vezető kerékpárút előkészítéséről.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 12. 15:06, péntek | Belföld

Gyorsított engedélyezéssel télen már termelhet az első kút a békési gázmezőn

Az elhúzódó háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválság hatásait egyebek mellett a hazai földgázkitermelés jelentős növelésével enyhíti a kormány.

2022. Augusztus 12. 14:06, péntek | Belföld

Többmilliós kárt okozó fiatal hackerekre csapott le a rendőrség

Elfogtak a rendőrök két fiatal hackert, akik online fizetési rendszereket kijátszva milliókat kerestek adathalászattal - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) pénteken a police.hu oldalon.

2022. Augusztus 12. 13:03, péntek | Belföld

Újra madárinfluenzától mentes Magyarország

Magyarország újra madárinfluenzától mentes, és nem kötelező a baromfikat zártan tartani - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön honlapján.

2022. Augusztus 12. 11:03, péntek | Belföld

A szárazság miatt csökken a csemegekukorica termésátlaga

Ugyan továbbra is Magyarország Európa legnagyobb csemegekukorica-termelője, de az idei termésátlagok az aszály miatt, különösen az öntözetlen területeken jelentősen csökkennek,