Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Június 23. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Ha nyár, akkor nyaralókártya - Tegyen meg mindent otthona védelme érdekében!

Ha nyár, akkor nyaralókártya - Tegyen meg mindent otthona védelme érdekében!

A nyaralókártya program egy prevenciós lehetőség annak érdekében, hogy az állampolgárok az értékeiket akkor is biztonságban tudhassák, amikor nyaralni indulnak.

Maga a program 2006-ban indult a Szekszárdi Rendőrkapitányságon, de mára megyei programmá nőtte ki magát. A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.
Az embereknek nincsen más dolguk, mint az, hogy egy nyomtatványt – úgynevezett „Nyaralókártyát” – kitöltsenek, amely tartalmazza az ingatlan tulajdonosának és a lakásnak a szükséges adatait. Az adatlapot a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságon kell igényelni és a promócióban megadott munkatárs részére kell eljuttatni.

A rendőrök a jelzés alapján a lakók távolléte alatt többször is ellenőrzi az ingatlant, melyekről egy rövid tájékoztatót helyeznek el a postaládában. Az egyenruhások az ingatlan területére nem lépnek be, csupán kívülről szemrevételezik a nyílászárókat, amennyiben valami különöset észlelnek, azonnal intézkednek.

Amikor nyaralni indulnak, feltétlenül figyeljenek az alábbiakra:
- A betörések jelentős része akkor történik, amikor a lakók nem tartózkodnak otthonukban, ezért fontos, hogy mielőtt elutaznak, tegyenek vagyonbiztonságukért. Ne adjanak esélyt a bűnelkövetőknek!
- Az általános lakásbiztonságra ilyenkor is figyelmet kell fordítani. A kerítés, a kapu, az udvar, az ingatlan nyílászáróinak állapota nagyban meghatározza azt, hogy a lakás mennyire nyitott egy betörő számára. Aki nem használ biztonságtechnikai eszközöket, az kockázatnak teszi ki az otthonát.
- Bízzon meg valakit, aki távollétében is figyelmet fordít otthonára. Minden nap ki kell üríteni a postaládát, a látható helyeken lévő szórólapokat szedjék össze, mert a napok óta dagadó postaláda arról árulkodik, hogy a háziak távol vannak. Értékeiket tartsák biztonságos helyen!
- Mielőtt elutazik, tájékozódjon, hogy a lakóhelyéhez tartozó kapitányságon működik-e ilyen célból indított vagyonvédelmi program. Ha nincs nyaralókártya programjuk, akkor vegye fel a kapcsolatot a körzeti megbízottal és egyeztessenek.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.