Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2012. Július 21. 12:58, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Hankó Zoltán: a gyógyszerészi kamara 12 pontjának teljesítése jól áll

Időarányosan kifejezetten jól áll a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) két évvel ezelőtt megfogalmazott 12 pontjának teljesítése - mondta a szervezet elnöke szombaton Budapesten újságírók előtt, azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélést egy zuglói patikában.

Hankó Zoltán elmondta: a kormányfővel az elmúlt évek történéseit, a jelen gondjait és az elkövetkező időszak feladatait beszéltek át, továbbá áttekintették az MGYK által 2010-ben "Mit kíván a magyar gyógyszerész?" címmel megfogalmazott 12 pont sorsát, amelyben többek között a megelőző időszak "liberalizációs kártevésének" leállítását és a szakmának a rendbetételét kérték.
A 12 pontnyi kérés közül mostanáig megtörtént a patikaliberalizáció leállítása, visszaállították a kötelező kamarai tagságot és a gyógyszerészi kompetenciák rendezésében is igen jelentős előrelépések történtek. Ezen felül várhatóan szeptemberben megjelenik, és hatályba is lép az a rendelet, amely a gyógyszerészi szakképzési rendszert is rendezi - fejtette ki Hankó Zoltán.
Hankó Zoltán megjegyezte: az, hogy a szakma kéréseinek teljesítése ilyen "jól áll", nemcsak a kormányfőnek, hanem az egészségügyért felelős államtitkárságnak és a velük kialakult jó kapcsolatnak is köszönhető.
Ugyanakkor hozzátette: nem mindegyik pontnak értek még a végére, ráadásul az ágazat továbbra is nagyon nehéz helyzetben van, ezért lesz még miről tárgyalni az elkövetkező időszakban.
Ha a gyógyszertárat tulajdonosként is gyógyszerész irányítja, akkor a patikákban a hivatás, vagyis a beteg szempontjai lesznek az elsők - jelentette ki Hankó Zoltán.
A kormányfő és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetőségének szombati megbeszélésén részt vett Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Címkék: konzultáció

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.