Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 25. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Huszonnégy sportoló részesült elismerésben

Huszonnégy sportoló részesült elismerésben

Az edzők és egyesületi elnökök javaslatára az idei évben kiemelkedő teljesítménnyel, országos szintű eredményekkel rendelkező dombóvári sportolókat Pintér Szilárd polgármester jutalmazta egy-egy oklevéllel és ajándékkal.

Több sportágban büszkélkedhet a város kiváló eredményekkel, még az idei vírushelyzetben is születtek új egyéni csúcsok, többen értek el országos első helyezést.
Iberhardt Bence országos ifjúsági bajnok lett 60 méteren, és tagja volt annak az ifjúsági 4×100 méteres váltónak, akik 41.64 másodperces eredményével megdöntötték a 21 éve fennálló U18-as országos csúcsot a 7. Magyar Atlétikai Szuper Liga Döntőn.
Szalay Zóra mezei országos bajnok korosztályában és a Mezei Liga összetett legjobbja.
Ozorai Zsóka Kamilla és Zemán Zóra Zoé Laser Run országos korosztályos győztesek.
Halmai Dániel tizenháromszoros, Szőke Bálint négyszeres korosztályos válogatott kosárlabdázók,
Nagy Szilveszter a futball világában lép egyre magasabb szintekre.
A küzdősportban is évről-évre megmutatják tehetségüket a judo és karate bajnokai. Bocz Gergő, Bocz Dorka és Vida Virág országos dobogós helyekkel rendelkeznek, míg Kovács Adriána és Tóth Dominik a karate sportágban országos-, európa- és világbajnoki sikereket értek el.
A fiatalabb generációból Szőke Hédi atléta, Virág Emese, Reizinger Anna, Szaka Szabolcs, Horváth Dóra, Horváth Eszter és László Florina úszók elért szép eredményeik miatt részesültek elismerésben.
Szintén elismerésben részesültek azok a sportolók is, akik már más egyesületekben vagy külföldön remekelnek, hiszen Dombóvárról indultak, példaképei a fiatalabb korosztályok számára és mindig büszke a város, ha újabb szép eredményeket érnek el.
Mint legutóbb Halmai Petra a 100 méteres mellúszás új magyar bajnoka, húga, Halmai Blanka, aki szintén az országos megmérettetésen a „B” döntőt nyerte meg
vagy Farkas Bence, aki 200 méteres síkfutásban arany-, míg 100-on ezüstérmes lett a budapesti Magyarország Junior és Utánpótlás Atlétikai Bajnokságon,
Tóth Lili Anna 3000 méteren felnőtt országos bajnok lett idén
és Göblyös Csenge, aki szintén országos sikereivel hívta fel magára a figyelmet.

Pintér Szilárd köszöntőjében elismerően szólt a városban dolgozó sportszakemberek munkájáról, a kiemelkedő utánpótlás nevelésről.
Elmondta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a városban a sportolók méltó körülmények között, megfelelő infrastruktúrával rendelkező létesítményekben készülhessenek. Ennek egyik legjobb példája a megálmodott térségi sport-és szabadidőcentrum, amelynek tervezési folyamatai kezdődtek meg a napokban kormányzati támogatásból. Megköszönte a sportolók kitartó munkáját és a szülők támogatását.

A vírushelyzet miatt három részre osztották a díjátadót, figyelve a szabályok betartására. Remélik, hogy jövőre megfelelő körülmények között méltó módon ünnepelhetik meg Dombóvár legeredményesebb sportolóit - hangsúlyozta Tárnok Zoltán sportreferens az eseményen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.