Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2019. November 18. 11:11, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Hűtőre is kell a dísz!

Hűtőre is kell a dísz!

Valószínűleg csak nagyon kevesen vagyunk, akik bármilyen formában is vásárolnak hűtőmágnest. Természetesen ez alól kivételek a szuvenír darabok, amelyeket innen-onnan a nyaralások alkalmával szedünk össze.

Valahogy mindenki megszokta a hűtőn lógó emlékképeket, azonban más megközelítésből is szemlélhetjük a hűtőmágnesek ajándékozását. Járjuk körbe a témát, és ismerkedjünk meg a hűtőmágnesek lényegi voltával.

Honnan ered?

Az első hűtőmágnesek a 20. században jelentek meg, általában akkor még henger vagy tömör alakúak voltak. Igen hamar népszerű lett, mivel praktikuma és könnyűsége miatt könnyen szállítható, olcsósága pedig csak hab a tortán. Tudta például, hogy ma az Amerikai Egyesült Államokban a legnépszerűbb ajándéktárgynak minősül?

Működési elvük igen egyszerű; a Halbach-elv alapján történik. Ennek a lényege tömören az, hogy a mágnesek megfelelő irányba állításával, az egyik oldal mágneses ereje a duplájára növelhető.

Szóval, miért ne ajándékoznánk hűtőmágnest?

A puszta szépségük

Számos embert a hűtőmágnesek külleme fog meg. Egy lélegzetelállító kép a természetből, például hűtőmágneses állatok vagy virágok kellemesen mutatnak a hűtő felületén. De vásárolhatóak retro autós darabok is a műgyűjtőknek.

Megéri, mert szép, s szépségük kiemeli a konyhát.

Praktikus jegyzettömbök

Ha az Ön családja is folyton rohan, és valami mindig lemarad a bevásárlásból, akkor a felíróval kiegészített hűtőmágnes az Ön kiválasztottja. Ezekre egyszerűen felírható, mi ürült ki a hűtőből, mit kell venni, de a napi teendőket, a házimunka beosztását is közzé teheti. A konyha optimális hely minderre, hiszen általában a család összes tagja megfordul itt a reggel folyamán. Ha pedig fel akarja dobni párja napját, egy kedves üzenet is elfér a cédulán!

Bakancslista

Mi lenne, ha megfordítanánk az elméletet, és nem a meglátogatott városok és országok díszelegnének a hűtőn, hanem azok a helyek, ahová el szeretnénk jutni? Egy mini hűtőmágnes bakancslista a legjobb ötlet, hiszen nagyon sok szép apró helyet kihelyezhetünk, amelyek nap mint nap célként lebegnek majd a szemünk előtt.

Tudta, hogy vannak műgyűjtők is? A világ legnagyobb hűtőmágnes gyűjteménye a Guinness Rekordok Könyve szerint Louise J. Greenfarb tulajdonában van, aki az USA-ban él, és 2015-ben 45 ezer hűtőmágnes tulajdonosa volt. Európa legnagyobb műgyűjtője pedig Tony Lloyd a maga 6000 darabos szettjével.

Ha felkeltették az érdeklődését a leírtak, és komolyabban is keresgélne, akkor a Szoti játékbolt, ajándék áruház változatos hűtőmágnesei között rátalálhat személyes kedvencére! Ki tudja, talán egy újabb műgyűjtő születésének leszünk a tanúi!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Április 14. 10:00, kedd | PR

Miként hat a hordós érlelés a whisky minőségére?

Sokan talán nem is gondolnának arra, hogy a megfelelő érlelésnek milyen komoly szerepe van a whisky minőségében.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Március 17. 10:30, kedd | PR

Az étrend-kiegészítők fontossága a sportolók életében

Manapság egyre népszerűbbé váltak az úgynevezett étrend-kiegészítők. De vajon mindenki tisztában van vele, hogy pontosabban mik is ezek a szerek és mire valók?