Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2019. November 18. 11:11, hétfő | PR
Forrás: Arrabonamédia

Hűtőre is kell a dísz!

Hűtőre is kell a dísz!

Valószínűleg csak nagyon kevesen vagyunk, akik bármilyen formában is vásárolnak hűtőmágnest. Természetesen ez alól kivételek a szuvenír darabok, amelyeket innen-onnan a nyaralások alkalmával szedünk össze.

Valahogy mindenki megszokta a hűtőn lógó emlékképeket, azonban más megközelítésből is szemlélhetjük a hűtőmágnesek ajándékozását. Járjuk körbe a témát, és ismerkedjünk meg a hűtőmágnesek lényegi voltával.

Honnan ered?

Az első hűtőmágnesek a 20. században jelentek meg, általában akkor még henger vagy tömör alakúak voltak. Igen hamar népszerű lett, mivel praktikuma és könnyűsége miatt könnyen szállítható, olcsósága pedig csak hab a tortán. Tudta például, hogy ma az Amerikai Egyesült Államokban a legnépszerűbb ajándéktárgynak minősül?

Működési elvük igen egyszerű; a Halbach-elv alapján történik. Ennek a lényege tömören az, hogy a mágnesek megfelelő irányba állításával, az egyik oldal mágneses ereje a duplájára növelhető.

Szóval, miért ne ajándékoznánk hűtőmágnest?

A puszta szépségük

Számos embert a hűtőmágnesek külleme fog meg. Egy lélegzetelállító kép a természetből, például hűtőmágneses állatok vagy virágok kellemesen mutatnak a hűtő felületén. De vásárolhatóak retro autós darabok is a műgyűjtőknek.

Megéri, mert szép, s szépségük kiemeli a konyhát.

Praktikus jegyzettömbök

Ha az Ön családja is folyton rohan, és valami mindig lemarad a bevásárlásból, akkor a felíróval kiegészített hűtőmágnes az Ön kiválasztottja. Ezekre egyszerűen felírható, mi ürült ki a hűtőből, mit kell venni, de a napi teendőket, a házimunka beosztását is közzé teheti. A konyha optimális hely minderre, hiszen általában a család összes tagja megfordul itt a reggel folyamán. Ha pedig fel akarja dobni párja napját, egy kedves üzenet is elfér a cédulán!

Bakancslista

Mi lenne, ha megfordítanánk az elméletet, és nem a meglátogatott városok és országok díszelegnének a hűtőn, hanem azok a helyek, ahová el szeretnénk jutni? Egy mini hűtőmágnes bakancslista a legjobb ötlet, hiszen nagyon sok szép apró helyet kihelyezhetünk, amelyek nap mint nap célként lebegnek majd a szemünk előtt.

Tudta, hogy vannak műgyűjtők is? A világ legnagyobb hűtőmágnes gyűjteménye a Guinness Rekordok Könyve szerint Louise J. Greenfarb tulajdonában van, aki az USA-ban él, és 2015-ben 45 ezer hűtőmágnes tulajdonosa volt. Európa legnagyobb műgyűjtője pedig Tony Lloyd a maga 6000 darabos szettjével.

Ha felkeltették az érdeklődését a leírtak, és komolyabban is keresgélne, akkor a Szoti játékbolt, ajándék áruház változatos hűtőmágnesei között rátalálhat személyes kedvencére! Ki tudja, talán egy újabb műgyűjtő születésének leszünk a tanúi!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Augusztus 13. 08:06, csütörtök | Külföld

Az olajkereslet 7,7 százalékos növekedését várja jövőre az OPEC

Az idén 9 százalékkal csökken a világ olajkereslete, de jövőre már 7,7 százalékkal növekszik a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) augusztus havi olajpiaci jelentése alapján.