Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Március 30. 14:28, csütörtök | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Ifjúsági klub és galéria is nyílik a Tinódi Házban

Ifjúsági klub és galéria is nyílik a Tinódi Házban

Számos változást hoz a Tinódi Ház életében a 2017-es Város Hete programsorozat.

Két helyiség átalakul, így ifjúsági klub és galéria is nyílik. Emellett megújul az ismert Pogány mitológia, ráadásként két új alkotás kap helyet a város kulturális életéért felelős intézményben.

Április 7-én, pénteken 16 órától mutatják be a Tinódi Házban Varga Gábor „Tinódi Lantos Sebestyén megsebesülése” című szoborkompozícióját. Ugyan az installáció az épületben kap helyet, a művész úgy tervezte meg, hogy az kívülről is jól látható legyen.

A házban aznap fél hatkor nyílik meg az új ifjúsági klub. Somlai Adrienn, a Tinódi Ház ügyvezetője elmondta: a kávézó melletti teremben péntekenként 16 és 22 óra között várják a diákokat, amelyben többek között lesznek játékkonzolok (Xbox ONE és PlayStation4), ingyenesen használható Wi-Fi, az egyik fal pedig speciális festést kap, ezen krétával üzenhetnek egymásnak a fiatalok. A klubban havonta egyszer lesz koncert, a többi alkalom programokkal való megtöltésére pedig a diákoktól is várnak segítséget. A helyiségre külön házirend készül, de az már most biztos, hogy csak diákigazolvánnyal lehet majd bemenni, ezt ellenőrizni is fogják.

A klub átadóján egy LEGO robotot is kipróbálhatnak az érdeklődők, de ekkor mutatják be a junior Dombóvár kártyát is, amely a 10 és 18 év közötti fiataloknak biztosít majd a felnőtt plasztikhoz hasonló kedvezményeket.

Április 8-án szombaton délután háromtól tartják Samu Géza szobrászművész Pogány mitológia című felújított faszobrának avatását a ház előtti téren, az ismert alkotást így újra teljes pompájában láthatja a közönség.

Aznap fél négytől adják át a nagyközönségnek a Tinódi Házban a Majoros Galériát. Somlai Adrienn elmondta: az eddig Majoros teremként ismert helyiség nem veszíti el az eredeti funkcióját sem, tehát lesz házasságkötés és előadás itt ezután is.

Az új galériát Szász Endre A nő című tárlatával avatják fel. A kiállítást Szászné Hajdu Katalin, a világhírű művész özvegye, egyben az életművét gondozó közhasznú egyesület elnöke nyitja meg – ő segít a szállításban és a tárlat rendezésében is. A kiállítás nőnap és anyák napja közé esik, így különösen aktuális, hogy a különböző archetípusokat, női szerepeket állítja a középpontba a fiatal hölgytől a tapasztalt középkorú nőn át az idős, bölcs asszonyig, különböző technikákkal megálmodva.

A jeles alkalomból a galéria előtér felőli bejáratánál felavatják Varga Gábor 100x70 centiméteres pirogránit domborművét Majoros János, a terem névadójának arcképével.

Címkék: Tinódi Ház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!