Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 05. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Új adó jöhet az eva helyett

Új adó jöhet az eva helyett

A Népszabadság azt írja, hogy a mostani evázók számára 'lesz egy új adónem', az átláthatatlan számlázás visszatérésének a megelőzésére.

A lap kormányzati körökből származó értesülése szerint az eva megszűnésének esetére ezt valószínűsítik fideszes és KDNP-s politikusok is.

Egyelőre nyitott a kérdés. A Fidesz–KDNP frakciószövetség hétfőn foglal állást az eva jövőjéről” – jelentette ki tegnap Selmeczi Gabriella Fidesz szóvivő, megerősítve, hogy még semmi nem dőlt el az adó jövőjét illetően. Koszorús László fideszes képviselő indítványát az egyszerűsített vállalkozói adó megszüntetéséről támogatja a kormány, de az ötlet több frakciótagnak sem tetszik. Korántsem elképzelhetetlen, hogy szembeszegülnek Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel és a kormánydöntéssel. Koszorús László azt mondta a lapnak, a frakcióálláspont kialakítása előtt nem szeretne nyilatkozni.

A Fidesz frakcióvezetője szerdán kijelentette: az evát meg kell tartani. Lázár János emlékeztetett arra is, hogy szeptember elején, a Fidesz–KDNP évadnyitó hajdúszoboszlói frakcióülésén is arról volt szó: „az evának maradnia kell”. A lap által megkérdezett kormánypárti politikusok nem emlékeznek arra, hogy a tavalyi választások óta a Fidesz-frakció ilyen nyíltan szembemenetelt volna egy kormányzati állásponttal, mint most az eva megszüntetése ügyében.

A parlament költségvetési bizottságának szerdai ülésén a fideszes honatyák a (még nem hivatalos) frakcióálláspontot követték, amikor a Koszorús-indítvány ellen szavaztak, holott a nemzetgazdasági tárca képviselője, Balog Ádám adóügyekért felelős államtitkár támogatta az eva megszüntetését. Aznap a kormányülésen is téma volt az adó, ott a lap információi szerint Matolcsy György határozottan érvelt a megszüntetés mellett, és a miniszterelnök sem képviselt más véleményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.