Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. November 29. 09:19, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Járda-rekonstrukciós program új feltételekkel

Járda-rekonstrukciós program új feltételekkel

Idén változtatott a város önkormányzata az önkéntes járda-rekonstrukciós program feltételein: most már akár egy ház gazdája is kezdeményezheti a portája előtt lévő gyalogút felújítását,

míg korábban öt ingatlan-tulajdonos összefogására volt szükség.

A kivitelezés - vagyis a rossz minőségű járdalapok felszedése és az újak lerakása - korábban is az ingatlan-tulajdonosok feladata volt, az ehhez szükséges anyagot pedig az önkormányzat biztosította. Eddig azonban öt ház gazdájának is össze kellett fognia ahhoz, hogy megújulhasson a portájuk előtti gyalogút. Ezen a feltételen változtatott a közelmúltban a település képviselő-testülete, így most már egyénileg is lehet járda-rekonstrukciót kezdeményezni.
- Nagy az érdeklődés, az előzetes felmérést már elindítottuk - mondta Szabó Loránd polgármester. - A jövő évi költségvetésünkben arra lesz meg a fedezet, hogy legalább száz ingatlan előtt meg tudjon újulni a járda. Ez azt eredményezi, hogy körülbelül három kilométernyi új gyalogút készül majd el a lakosság és az önkormányzat összefogásával. Eddig is számos jó példa akadt már arra, hogy miként lehet öntevékenyen hozzájárulni településünkön a komfortérzet javításához, a közterületek csinosításához. Ezzel a programmal arra szeretnénk a dombóváriak figyelmét ráirányítani, hogy ne várjanak mindig arra, míg az önkormányzat lép. Ha egy kicsit ki van billenve a helyéről egy járdalap és az alá homokot kell szórni, akkor azonnal adni fogjuk az említett anyagot, miután bárki jelzi az igényét számunkra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.