Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Október 22. 14:23, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Jogerős ítélet a csibráki faüzem tulajának gyilkosa ellen

Jogerős ítélet a csibráki faüzem tulajának gyilkosa ellen

Jogerősen húsz év fegyházra ítélte pénteken a Pécsi Ítélőtábla Dávid Tamást, Huszein Tamer egyiptomi vállalkozó gyilkosát - közölte a táblabíróság az MTI-vel. A férfi bűnsegédlettel vádolt apjára is börtön vár.

Az ítélőtábla Krémer László vezette tanácsa ezzel helybenhagyta a Tolna Megyei Bíróságnak a 37 éves, szigetszentmiklósi férfira márciusban kirótt büntetést; édesapját, az emberölésben bűnsegédlettel vádolt Dávid Antalt szintén az elsőfokú ítélettel egyezően tizennyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Az arab férfit 2008. november 12-én hajnalban, a Hőgyész és Diósberény közötti országúton lőtték le. Gépkocsiját megállították, majd az autóból kiszálló férfira Dávid Tamás négy célzott lövést adott le egy browning pisztolyból.

Dávid Antal és a későbbi áldozat egy csibráki faüzemben üzlettársak voltak. Huszein Tamer azonban fokozatosan kiszorította az üzletből, és vitájuk során többször bántalmazta az akkor 58 éves szigetszentmiklósi férfit. Az apa és fia ezután elhatározta, hogy megöli az ismert szegedi egyiptomi vállalkozót.

A per másodrendű vádlottját, az első fokon felmentett Szabó József Lászlót az ítélőtábla, nem jogerősen, két évre felfüggesztett, hathavi börtönbüntetésre ítélte. A 61 éves férfit, aki jelen volt a gyilkosságnál, és a vád szerint többször belerúgott a földön fekvő áldozatba, a Tolna Megyei Bíróság azzal az indokkal mentette fel a testi sértés vádja alól, hogy a bántalmazás idején az arab férfi már nem élt. A férfit távollétében a Pécsi Ítélőtábla bűnpártolás miatt mondta ki bűnösnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.