Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Október 21. 14:45, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jönnek az extra intelligens számítógépek

Jönnek az extra intelligens számítógépek

Az amerikai Northwestern University tudósai egy olyan anyagot hoztak létre, amely képes saját elektronikus tulajdonságait radikálisan megváltoztatni.

A tervek szerint a jövőben ebből az anyagból készülhetnek a legolcsóbb, legkisebb és legnagyobb teljesítményű extra intelligens számítógépek.

A tudósok elmondták: az anyagból készült ellenállás lehet tranzisztor vagy dióda is attól függően, hogy mire van szükség. Ráadásul a chipek képesek lesznek saját magukat újrahuzalozni, így igény szerint szinte bármilyen feladatot el tudnak majd látni a számítógépen belül - írja a Nature Nanotechnology.

A hordozhatóság növelésének igénye egyre sürgetőbbé vált az utóbbi időben, ugyanakkor hatalmas kihívást jelent a cégek számára az elemi alkatrészek méretének folyamatos csökkentése. A kutatók szerint azonban a problémára nem a méretcsökkentés, hanem a chipek sokoldalúbbá tétele a megoldás.

Az új alkatrészek olyanok lehetnek a számítástechnikában, mint a svájci bicska: egyetlen chippel feladatok végtelen sora lesz megoldható. Ennek köszönhetően a számítástechnikai eszközök mérete és ára csökkenhet, teljesítményük ugyanakkor nőni fog - mondta David Walker, az egyik kutató.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 09:18, csütörtök | Belföld

Félmilliárd forintnyi áfát csalt el a zöldség-gyümölcs nagyker - Lecsapott a NAV - Videóval

Félmilliárd forintnyi áfát nem fizetett be az a zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet, amelyet a közelmúltban egy nagyszabású akcióban számolt fel a NAV.

2022. December 08. 09:08, csütörtök | Belföld

Többezer doboz cigaretta volt az autó különböző üregeiben

Django, a NAV szolgálati kutyája ezúttal is kiszagolta a csempészett árut.

2022. December 08. 07:52, csütörtök | Belföld

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra, az erről szóló rendeletmódosítás szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

2022. December 07. 15:27, szerda | Belföld

40 kilométeren át üldözték a rendőrök a terepjárót, amiben 13 migráns utazott!

A bolgár rendszámú autó sofőrje korábban nem állt meg a rendőri jelzésre, ezért utána eredtek.