Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 13. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Orbán Viktor zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Valutaalappal való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt mondta, az IMF-nek nincs olyan feltétele, amely ne pénzügyi jellegű lenne.

Orbán Viktor beszélt a tranzakciós adóról is, mint mondta, annak mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Viszont közölte azt is, hogy még nincs döntés az adóról. Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. A járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között.

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag megerősítette az origo értesüléseit, amely szerint 2013-tól forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. A miniszterelnök az államfőjelölésről is beszélt, szerinte a sajtóban megjelent nevekhez képest várhatóan semmilyen meglepetés nem lesz a köztársasági elnökjelölt személyével kapcsolatban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben