Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2012. Április 13. 14:11, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Jövőre jöhet a tranzakciós adó

Orbán Viktor zsarolásnak tartaná, ha az Európai Unió politikai feltételeket támasztana a Valutaalappal való megállapodás ügyében Magyarországgal szemben.

A miniszterelnök ma reggel a Magyar Rádióban azt mondta, az IMF-nek nincs olyan feltétele, amely ne pénzügyi jellegű lenne.

Orbán Viktor beszélt a tranzakciós adóról is, mint mondta, annak mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Viszont közölte azt is, hogy még nincs döntés az adóról. Jelezte továbbá, hogy év közben nem szabad az adókat módosítani, csak súlyos kényszer esetén, és ilyen szerinte most nincs. A járulék viszont 2013-tól megjelenhet a költségvetési bevételek között.

A miniszterelnök ezzel gyakorlatilag megerősítette az origo értesüléseit, amely szerint 2013-tól forgalmi adó jellegű elvonás terhelné a pénzügyi műveleteket. A miniszterelnök az államfőjelölésről is beszélt, szerinte a sajtóban megjelent nevekhez képest várhatóan semmilyen meglepetés nem lesz a köztársasági elnökjelölt személyével kapcsolatban.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

90 százalék fölé emelkedhet az egyszer használatos ital palackok visszagyűjtési aránya

Az új visszaváltási rendszerrel a mostani 40 százalék körüli szintről 90 százalék fölé nőhet az egyszer használatos italos palackok visszagyűjtési aránya

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: életben lévő magyar túszról kaptunk információt az izraeli hatóságoktól

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, amely szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van és jelenleg is a Hamász terrorszervezet foglya - közölte a külgazdasági és külügyminiszter.

2023. November 29. 06:00, szerda | Belföld

A Tisza vize megérkezett Debrecenbe

2023. November 28. 13:39, kedd | Belföld

MÁV: nyolc év után újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között

Nyolc év után, napi 5 vonatpár közlekedtetésével újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.