Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 07. 18:55, hétfő | Helyi
Forrás: Tóth Zoltán

Kárpátaljai magyar községnek szerveztek gyűjtést Dombóváron

Kárpátaljai magyar községnek szerveztek gyűjtést Dombóváron

A Kárpátaljai, Beregszász megyében, a határtól 30 km-re, Bene községben élő nehéz sorsú családok segítésére szerveztek gyűjtést Dombóváron, és környékén.

Ismét Ádvent van, a karácsonyt megelőző várakozás időszaka. A kisgyermekek még a Jézuskát várják, az ajándékokat, a szülők pedig nagy gondossággal válogatnak, hogy a lehető legnagyobb meglepetést, örömet szerezzék. Sajnos gyakran megfeledkezünk arról, hogy mennyire jó adni, készíteni, csomagolni, kedveskedni, kitalálni azt, hogy akit a legjobban szeretünk, minek örülne a legjobban.

Teljesen más feladat, amikor egy számunkra ismeretlen gyermek számára találjuk ki, vajon minek is örülhetne. Ilyenkor rengeteg ötlet, gondolat forog a fejünkben: mire lenne szüksége, minek örülne, abban a helyzetben mi lenne számukra a leghasznosabb? Amikor elkészül, becsomagoljuk leírhatatlanul jó érzés tölti el az embert. Igen ezt máskor is megtehetjük, évközben bármikor és bárkivel. Tudom, ismerek olyan embereket, akik rendszeresen megtalálják a módját annak, hogy segítsenek másokon pár kedves szóval, egy tál étellel, egy szendviccsel, adományokkal. Számomra ezek a jó cselekedetek mindig példaértékűek.

Kárpátalján, Beregszász megyében, a határtól 30 km-re, Bene községben el sem tudjuk képzelni milyen nehéz sorsú családok élnek. 2014-ben történt, hogy a Dombóvári Székely Kör tagjai ellátogattak egy kirándulás keretében ebbe a kis faluba is és találkoztak Molnár László nyugdíjas tanárral, aki képviselőként dolgozik. Beszélgetésük alatt fogalmazódott meg a civil szervezet elnökének fejében, hogy segíteni fognak a Kárpátalján élő kis magyar közösségnek. Sikeres volt az első gyűjtés, ahol pénzadományokat küldtek a falunak. Idézet tanár úr leveléből:
„… Nem tudom hálámat kifejezni a kárpátaljai magyarság nevében. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, mint Önök. Már így is fantasztikus, amit véghezvittek, de nem elégszenek meg ezzel, úgy döntöttek, hogy ismét segítséget nyújtanak, köszönet érte. …” „… Ami azonban biztos, hogy a legtöbb mosolyt fogja csalni a kis arcokra, az a gyerekek ajándéka lesz. Sok helyen valószínű, hogy Önök lesznek a "Jézuska", különben, nem sok minden kerülne a fa alá….”

Most az elmúlt hetekben folytatódott a jótékony adakozás. A gyűjtés kezdeményezői örömmel látták, hogy mennyi kedves, segítőkész ember él együtt itt Dombóváron, Kaposszekcsőn, Kocsolán, Kurdon, Döbröközön, szóval itt a környezetükben. Pár telefon, egy-két kérés, kérdés és természetes az összefogás. Intézmény vezető, általános- és középiskolák igazgatói, SZMK elnökei, szülők, gyerekek csatlakoztak a helyi Fidesz elnökségének kezdeményezéséhez. Számításaik szerint közel 500 db ajándékdobozt és nagyon sok zsák meleg ruhát, gyógyszert sikerült összegyűjteni, amit Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár úr segítségével juttatnak el elsősorban gyerekeknek Bene községbe és környékére.

Azok az emberek, akik részt vettek, részt vesznek ebben a kezdeményezésben már ünneplőbe öltöztették szívüket és egy kicsit másképp, más érzésekkel teszik a hétköznapokban rájuk váró feladatokat.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.