Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2012. Március 13. 07:13, kedd | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Kincsvadászok buktak le

Kincsvadászok buktak le

Régészeti lelőhelyet károsító, illegális kincsvadászokat értek tetten Újfehértónál; a két férfi ellen büntetőeljárás indult – közölte a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őrszolgálata hétfőn.

Habarics Béla, a fehérgyarmati Nyírség–Szatmár–Bereg Természetvédelmi Tájegység vezetője elmondta: az Újfehértó határában lévő, nyilvántartott régészeti lelőhelyen a Kulturális Örökségvédelmi Iroda munkatársa figyelt fel a múlt héten két emberre, akik fémkeresővel kutattak leletek után.

A helyszínre hívott természetvédelmi őrnek a két férfi régészeti kutatáshoz szükséges engedélyt nem tudott felmutatni, ezért az őrszolgálat munkatársa értesítette a rendőrséget, miközben a helyszínen visszatartotta őket, a náluk lévő fémkeresőkkel és a talált leletekkel együtt.

Az újfehértói őrs riasztott járőrei a kincsvadászokat előállították, és régészeti lelőhely károsítása miatt indult eljárás ellenük.

Habarics Béla elmondta: az őrszolgálat információi szerint a vizsgálat során a kincsvadászoktól további régészeti leletek is előkerültek, értékük meghaladja az egymillió forintot.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 10:21, vasárnap | Kék hírek

Megpróbálta megerőszakolni a nőt, végül kirabolta

2022. Szeptember 29. 12:40, csütörtök | Kék hírek

Néhány centin múlt a tragédia - Nem vette észre az autós a rollerest

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte a szabálysértési eljárást azzal a járművezetővel szemben, aki nem biztosított elsőbbséget a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó személy részére.

2022. Szeptember 29. 09:07, csütörtök | Kék hírek

Több autónak is nekiütközött az ittas sofőr a 471-es úton

A rendőrök befejezték a 471-es főúton történt baleset vizsgálatát. A megalapozott gyanú szerint a hajdúsámsoni férfi ittasan ült volán mögé, majd nem sokkal később balesetet okozott.

2022. Szeptember 28. 13:09, szerda | Kék hírek

Rendőr segített egy dílert dizájner drogok értékesítésében

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószerkereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájner drogokat.