Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. November 27. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Könnyítik a gyógyszerekhez jutást

Könnyítik a gyógyszerekhez jutást

Jogszabályokkal könnyítik a gyógyszerek elérhetőségét és a hozzájutást a gyógyászati segédeszközökhöz - közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: az emberierőforrás-miniszter rendeletének módosításával az orvosi segédeszközök kiváltásához szükséges vény a veszélyhelyzet utáni 30 napig, a szakorvosi javaslatra felírható gyógyszerek esetében a javaslat a veszélyhelyzet megszűnése után további 90 napig érvényes marad.

A tisztifőorvos beszámolt arról, hogy szerdán 6360-nal nőtt az azonosított fertőzöttek száma, és elhunyt 115 koronavírusos beteg akut vagy krónikus betegség miatt.

Hangsúlyozta, hogy a krónikus betegségek mellett magasabb kockázatot jelent a fertőzöttek számára a dohányzás és a kóros elhízás. A hagyományos és az e-cigaretta is károsítja a légutakat. A kilégzett füsttel a levegőbe kerülő aeroszolcseppek miatt a passzív dohányzás is veszélyes lehet - mondta.

Címkék: gyógyszer

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.