Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 23. 08:23, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Koronavírusra hivatkozva próbálkoztak a csalók Dombóváron

Koronavírusra hivatkozva próbálkoztak a csalók Dombóváron

Újabb módszerrel kerestek meg idős embereket Dombóváron. Ha Önnek is ismerős a történet, kérjük, jelentkezzen!

Egy dombóvári nő tett bejelentést a rendőrségen 2021. március 3-án, mert egy ismeretlen személy felhívta, hogy a helyi önkormányzat azzal igyekszik segíteni a vírushelyzetben, hogy aki koronavírus oltásra jelentkezik, az 50.000 forintot kap. A telefonáló azt mondta az asszonynak, hogy ehhez nem kell mást tennie, mint a bankszámla- és bankkártyaadatait összekészítenie és egy borítékba tennie. Mindezek után a borítékot ki kell dobnia az ablakon, melyet a hivatal munkatársai elvisznek. Az asszony hitt a csalóknak, és az iratait még a beszélgetés közben összeszedte, azonban közben megszakadt a vonal. A nőt így végül nem tudták megkárosítani.

Az elmúlt hetekben több tucat, ehhez hasonló tartalmú bejelentés érkezett a Dombóvári Rendőrkapitányságra. Három esetben a sértettek át is adták adataikat a csalóknak, akik ezután több százezer forinttal károsították meg őket.

Kollégáink a bejelentések kapcsán nyomozást indítottak, melynek eredményeként a dombóvári rendőrök március közepén négy embert elfogtak. A csalásokat egy 26 éves pécsi férfi és 25 éves élettársa, valamint egy 33 éves hegyhátmaróci lakos és 35 éves felesége követte el. Közülük hárman azóta letartóztatásban vannak. A rendőrök eddig háromrendbeli csalás bűntett és 20 rendbeli csalás bűntett kísérlete elkövetésével gyanúsították meg őket.

A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy akit az elmúlt időszakban hasonló telefonhívással kerestek meg, jelentkezzen személyesen a kapitányságon, hívja a 06-74-566-070-es számot, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.