Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. November 04. 14:59, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Evelin: Technikai gond mentes versenyt szeretnék

Kovács Evelin: Technikai gond mentes versenyt szeretnék

Interjú Kovács Evelin Driftversenyzővel.

Merre jártál mostanában, milyen versenyeken vettél részt?
- Idén kezdtem el komolyabban a versenyzéssel foglalkozni, ígyaz idei szezon meglehetősen mozgalmasnak mondható, hiszen jó néhány versenyre eljuthattam.

Az idei első versenyem a Máriapócsi A.M.G. RabócsiRingen volt, ahol a Retro drift kupa keretein belül mérettettem meg magamat, ami nagyon jól zárult, hiszen a 2. helyen végeztem.

Augusztus elején a két napos Debrecen driften volt szerencsém részt venni, és nagyon tetszett a pálya, az idő is szuper volt, csak éppen technikai gondokkal küzdöttünk mind a 2 nap, és a kvalifikációs körömnél a váltóm is szétment, így egy kölcsön kocsival próbáltam kvalizni, de végül nem sikerült csatáznom.

Ezt követte szintén Máriapócson a Trackwood, ahol helyezést ugyan nem értem el, de nagyon jól éreztem magam és sokat tanultam.

Zárásaként, szintén a Debrecen drifttel szeretném zárni a szezont remélhetőleg technikai gondoktól mentesen.

Milyen driftelni a Vámospércsi úton lévő pályán?

- Nagyon szeretem ezt a pályát, hiszen nem feltétlenül a hosszú tempós ívek jellemzik, hanem a pálya adottságai miatt inkább a vezetéstechnikára kell a hangsúlyt helyezni. Számomra pont ezért izgalmasak ezek a versenyek, hiszen ilyenkor nem feltétlenül az erősebb autó győz, hanem a technikásabb pilóta, így kiszámíthatatlan sokszor a végeredmény.

Miért is jó, ha valaki itt kezdi a pályafutását?
- Mindenkinek el kell kezdenie valahol a versenyzést és azt az izgalmat és adrenalint át kell élnie, amit a versenyzés nyújt, hiszen tudom magamról hogy teljesen más az, amikor csak hétvégén, a pályán gyakorlok vagy több száz szempár figyeli minden mozdulatomat és ráadásul még tétre is megy a dolog. A Debrecen drift pont azért jó lehetőség a kezdő pilóták számára, mivel gyakorolhatja milyen az, amikor már élesben, nézők előtt megy kiliccsel előre az autó.

Kiknek tudod ajánlani ezt a sportot?
- Mindenkinek, aki szereti az autókat, a gumifüstöt és az izgalmas, látványos versenyeket.

Te hogy látod a drift szakág magyarországi helyzetét?
- Ha más szakággal hasonlítom össze a driftet mint például a rally, akkor a drift sajnos le van maradva és nem úgy értem, hogy itt ne lennének tehetséges pilóták - úgy gondolom, nagyon sok tehetséges pilóta van Magyarországon, talán olyanok is akik egyáltalán nem tudják megmutatni tudásukat versenykörülmények között - , vagy technikailag lenne lemaradva… nem hinném, hiszen a magyarországi mezőnyben is vannak már nagyon komoly autók. Véleményem szerint az a legnagyobb probléma hogy nem annyira felkapott sport, így nincsenek szponzorok, akik segíthetnék a pilóták fejlődését (mind vezetéstechnikailag, mind technikailag), persze itt is vannak kivételek, de az a réteg nagyon-nagyon kicsi és velük már nem lehet felvenni a versenyt.

Az utánpótlás helyzete sem könnyű éppen az előbb említettek miatt, hiszen a kategória váltás olyan anyagi megterhelést jelentene, amit nagyon nehéz vagy éppen nem is lehet teljesíteni.

De nagyon remélem, hogy idővel majd ez a sport is olyan sikeres lesz, mint más autóssportok.

Versenyinfók:
Debreceni Amatőr drift verseny 2014. 3. fordulója.

Nevezési díj a versenyre: 10.000Ft.
Nézői belépő: 1000 Ft.

A nevezési díj tartalmaz:
versenyző és 2 fő részére a belépést,
ingyenes gumiszerelést,
baleset biztosítást

Nevezés folyamata: a
debrecenidrift@gmail.comcímre, a nevezni szándékozó versenyző ír egy levelet (név, lakcím, telefonszám, autó típus), ami alapján a rendezőség tájékoztatni fogja a további folyamatokról.
Kunkli Gyula 30/55-57-361

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.