Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2015. Augusztus 24. 14:37, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Külföldi sajtó Magyarországról - Német sajtó

Külföldi sajtó Magyarországról - Német sajtó

Az ARD országos közszolgálati televízió és Süddeutsche Zeitung című liberális német lap az európai menekültválsággal kapcsolatban foglalkozott Magyarországgal.

Az ARD a Világtükör című külpolitikai magazinműsorának vasárnap esti adásában beszámolt a Kétfarkú Kutya Párt plakátkampányáról. Az összeállítás szerkesztője, Susanne Glass úgy vélte, hogy a plakátokon megmutatkozó "finom humor és a retorikai csipkelődés" azt a célt szolgálja, hogy "felfedje Orbán miniszterelnök politikájának támadását az emberi jogok ellen".
http://www.daserste.de/information/politik-weltgeschehen/weltspiegel/sendung/ungarn-mit-spass-gegen-orban-100.html
A Süddeutsche Zeitung a hétfői számában Cathrin Kahlweit szegedi keltezésű terjedelmes riportját közölte. A szerző szerint "egy bohózat a kerítés, amellyel Magyarország távol akarja tartanai a menekülteket", és az "eddigi egyetlen hatása az, hogy több embercsempész és több sebesült van".
A kerítés "a megtestesülése a magyar kormány tiltakozásának Európával szemben, amely Budapest érzése szerint magára hagyta" az országot, és a kerítés egyben "fenyegető gesztus" is, amelynek az az üzenete, hogy "legyen elég a népvándorlásból, legyen elég a gazdasági menekültekből" - vélekedett a Süddeutsche Zeitung szerzője.

Orbán Viktor tusnádfürdői beszédével kapcsolatban megjegyezte: "újdonság", hogy a kormányfő nemcsak felháborodást, hanem "megértést" is kiváltott, hiszen nem csak Magyarországon erősödik a "túlterheltség érzése a sok idegen miatt, akiket ellátni, elhelyezni, integrálni és oktatni kell vagy haza kell küldeni". Ugyanakkor "abszurd módon, vagy talán éppen azért, mert a magyarok belefáradtak kormányuk harcias retorikájába, növekszik körükben a segítőkészség" - írta Cathrin Kahlweit.

pbm \ kto \ hgp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.

2024. Május 25. 08:13, szombat | Külföld

Putyin: Zelenszkij legitimitása megszűnt

Megszűnt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök legitimitása, a kérdés az, hogy kivel kell tárgyalásokat folytatni Ukrajnában - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz államfő Minszkben.

2024. Május 23. 08:07, csütörtök | Külföld

Románában épül meg Európa legnagyobb lőporgyára

Csaknem 400 millió eurós beruházásból Romániában, Brassó megyében épül meg Európa legnagyobb lőporgyára - erősítette meg Nicolae Ciuca szenátusi elnök, volt kormányfő szerdán Bukarestben.