Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 16. 09:19, szerda | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: gunarasfurdo.hu

Lemondott a dombóvári Gunaras Zrt. vezérigazgatója

Lemondott a dombóvári Gunaras Zrt. vezérigazgatója

Lemondott tisztségről a gyógyfürdőt és szállodát működtető dombóvári Gunaras Zrt. vezérigazgatója - erősítette meg az MTI értesülését a cég felügyelőbizottságának elnöke kedden.

Németh Norbert közölte: Bárdi Róbert nem indokolta döntését. Új vezérigazgatót a társaság október 28-ra összehívott, rendkívüli közgyűlésén választanak, a fürdő és a szálloda zavartalanul működik - tette hozzá. Az MTI kereste Bárdi Róbertet, aki nem volt elérhető.
Az általa irányított cég 2012-ben 511 millió forintos nettó árbevételt ért el, amely 95 millió forinttal haladta meg az előző évit. Az árbevétel 60 százalékát, és a növekedés nagy részét a 2011-ben kétmilliárd forintos beruházással épült, négycsillagos szálloda adta. A zrt. a múlt évet ugyanakkor közel 12 millió forintos veszteséggel zárta.
A cég 2012-es üzleti jelentésében a kötelezettségek között 30,5 millió forint tagi kölcsönt tüntetett fel, amellyel a zrt-ben 25 százalékban tulajdonos dombóvári önkormányzat felé tartozik. Azt is jelezték, hogy egy 47,5 millió forintos kölcsön ügyében az önkormányzat és a zrt. között per van folyamatban.
Az önkormányzat legutóbbi - zárt - ülésén fogadott el megállapodást a cég és a város közötti egyezségről. Szabó Loránd, a város független polgármestere az MTI-nek elmondta: a vezérigazgató lemondása miatt valószínűleg újra tárgyalnak a tagi kölcsönről. Közlése szerint jelenleg 84 millió forint követelése van a városnak, amely első fokon, nem jogerősen pert nyert a céggel szemben.
Az önkormányzat 2004-ben nyújtott tagi kölcsönt az akkori Gunaras Rt-nek 2005-ös, illetve 2010-es lejárattal gyógyászati és wellness centrum építéséhez. A Gunaras Zrt. - az üzleti jelentés szerint - 47,5 millió forint tartozást elévültnek tartott, és részvényeket ajánlott fel cserébe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.