Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Május 31. 11:43, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

Május 27-én kezdődött a kaposszekcsői óvodában a gyerekhét

Május 27-én kezdődött a kaposszekcsői óvodában a gyerekhét

Hétfőn Molnár Zoltán körzeti megbízott látogatott el egy rendőrautóval az ovisokhoz.

A rossz idő ellenére a kicsik lelkesen fogadták a "rendőrbácsit" és sokan kedvet kaptak arra is, hogy beüljenek a rendőrautóba. Amikor már mindenki kipróbálta, milyen egy ilyen járműben ülni, bementek a tornaszobába (ott kint szakadt az eső) és feltették kérdéseiket. Hogyan működik a sziréna, hova viszik a bűnözőket, szokott-e félni a rendőr bácsi és sok más egyéb. Többen rendőrös élményeiket mesélték el.
Ebéd előtt engedték csak el a vendéget és megígértették vele, máskor is eljön hozzájuk.

Kedden Muzsikás Gáborral folytatódott a kaposszekcsői óvodában a gyermekhét programja.

A kicsik közül többen emlékeztek rá, mert tavaly is járt már az óvodában. Először gitárkísérettel adott elő gyerekdalokat, majd bemutatta különleges "hangszereit". Ki gondolná, hogy a felmosó, a partvis, de még a járóbot is megszólaltatható! Nagyon tetszett a gyereknek, a sok különleges eszköz, többen elhatározták:otthon ők is készítenek majd ilyet. A figyelő arcocskák, a nevető szemek tükrözték: tetszik, nagyon tetszik, a mit Gábor bácsi bemutat. Végül közös énekléssel zárult a nap.

A muzsikás nap után szerdán sporttal folytatódott a kaposszekcsői ovis gyerekhét programja.
Szerdán délelőtt Rostás Andrea tartott aerobik tornát a kicsiknek. Vidám zenére mozoghatott mindenki, akinek kedve volt hozzá. Nem volt egyszerű a mozgásformákra is és saját testükre is figyelni, mégis sokan nagyszerűen megcsinálták. A kisebbek közül volt aki hamarabb elfáradt vagy éppen később lendült bele a mozgásba, de ez, ebben az életkorban még természetes.
Befejezésképpen a tavaly megismert és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő "Nád a házam teteje" dalra koreografált mozgássort járták el.

A csapadékos időjárás felülírta a kaposszekcsői óvoda gyermekheti rendezvénysorozatának csütörtöki napját. A mai napra kirándulást terveztek az óvónők meglepetésprogrammal kiegészítve. Sajnos a szakadó esőbe nem lehetett kimenni, de az előrelátó óvónők "esőnapi" tervvel is készültek. Minden jelesebb ovis eseményről videofelvétel készül, így ezen a délelőttön az elmúlt év eseményeiből néztek meg egy válogatást. A kisgyermekek örömmel fedezték fel saját magukat a képeken, emlékeztek a történtekre. De mielőtt elkezdték volna a mozizást, közösen elfogyasztották a magukkal kirándulásra hozott elemózsiát. Hisz, ha anya csomagolt valamit, azt feltétlenül meg kell enni!

Vidám falatozással és színes forgó forgataggal zárult a kaposszekcsői óvodában a gyerekhét.
Először minden kicsi eszegetett finom ropogtatnivalót, majd megkapták ajándékukat: egy cukorral töltött szárú vidám szélforgót. Az udvaron aztán ki-ki kedve szerint kipróbálhatta, hogyan és merről fúj a szél. Észrevették, ha elbújik a nap, feltámad a szél. Kórusban kiabálták hát: bújj el napocska! Sokan futkostak forgóikkal, de ha megfelelő helyen állt valaki, a szél az ő forgóját is fújta. Egészen ebédig tartott ez a vidám és emlékezetes délelőtt.
A óvoda legközelebbi jeles eseménye június 7-én az évzáró és a ballagás lesz. Ekkorra az óvónők kiállítást is rendeznek a gyerekek ez évi munkáiból.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.