Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2016. Október 25. 14:04, kedd | Belföld
Forrás: mti

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban

Megfelelő lesz a földgázellátás a fűtési szezonban, a magyarországi földgáztárolókban 3,7 milliárd köbméter gázt tárolnak, ebből 920 millió köbméter a biztonsági tartalék, amely váratlan helyzetre áll rendelkezésre

- mondta a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

Scherer Zsolt hozzátette: az idén betárolt földgáz mennyisége 13 százalékkal haladta meg a tavalyit, a 2014-es mennyiségtől azonban némileg elmarad. Ennek egy jogszabályváltozás az oka, amely előírta a lakossági szolgáltatóknak, hogy az elmúlt 10 év legmagasabb téli fogyasztásának 60 százalékát helyezzék el a kereskedelmi tárolókban - ismertette.

Kiemelte: Magyarországon a gázutánpótlás folyamatos, az ország nagy tárolókapacitással rendelkezik.

Scherer Zsolt szerint bár időről-időre felvetődik a kérdés, hogy a gáztárolás költségei miatt szabad-e ekkora mennyiségű földgázt betárolni, a kiszámíthatatlan időjárás, illetve olyan rendkívüli viszonyok miatt, amikor a vezetéken nem érkezik elegendő gáz, a lakosság és a gazdaság számára is az adja a biztonságot, hogy a tárolókban megfelelő mennyiségű gáztartalék van.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.

2022. Szeptember 24. 14:19, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Felakasztotta egy fára a kutyáját és egy késsel ivartalanította

Egy ároktői férfi fára felakasztva kiherélte kutyáját. A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

2022. Szeptember 24. 07:00, szombat | Belföld

Drónnal és civil autókkal is keresték a szabálytalankodókat a rendőrök

Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés Siófokon és vonzáskörzetében, közel harminc szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.