Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 07. 14:30, szombat | Belföld
Forrás: mti

Meghosszabbították a Dal 2021 jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Dal 2021 jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a határidőt, így november 15. éjfélig még lehet jelentkezni A Dal 2021 című műsorba a www.adal.hu oldalon.

Tizedik alkalommal keresik Magyarország slágerét. A Dal 2021-be olyan, legfeljebb háromperces magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2020. március 30. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve hangozhatott el nyilvános előadás keretében - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda pénteken az MTI-vel.

Mint írták, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. dalválasztója a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő magyar nyelvű produkciókat hivatott segíteni. A jubileumi, tizedik évad számos meglepetéssel várja a zenészeket és a nézőket.

A Dal 2021 nyertese többek között lemezfelvétel és videoklip készítésére is lehetőséget kap. Újdonság, hogy jövőre nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe bejutottak közül a zsűri által legjobbnak ítélt négy versenyző is zenei produkciója fejlesztésére fordítható támogatásban részesül. A produkció során akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

Ahogy a korábbi években, A Dal győztese a Petőfi Zenei Díj év dala elismerését is megkapja. Több különdíjat is átadnak, amelyek a Petőfi Zenei Díj ezen kategóriájának díját is jelentik. Versenyeznek a dalok szövegei és szerzőik is, a nyertes A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója díjat kapja a képernyős zsűritől. 2021-ben is várják a dalok akusztikus feldolgozását, amelyek elhangozhatnak a műsorban és automatikusan részt vesznek az online Akusztik Dalversenyben.

A Dal 2021 Felfedezettje (egyben a Petőfi Zenei Díj Felfedezettje) díjért olyan versenyzőt (előadót vagy együttest) tüntet ki a nemzeti dalválasztó műsor zsűrije, aki/amely A Dal 2021 műsorban debütál, vagy a televíziós műsorban szerepel először nagyobb, országos nyilvánosság előtt, és kiemelkedő teljesítményt nyújt produkciójával.
"
A Dal az egyetlen olyan műsor, amely új magyar könnyűzenei művek megszületéséhez járul hozzá. Az idén jubiláló produkció sikerét bizonyítja, a szerzők évről-évre úgy hozzák nyilvánosságra dalaikat, hogy megfeleljenek a versenykövetelményeknek és szereplői lehessenek a több héten át zajló dalválasztó show-nak. Az elmúlt években annyi nívós pályamű érkezett a felhívásra, hogy A Dal 2021-ben már 40 előadó mutatkozhat be" - idézte a közlemény Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját.

A jelentkezés és a pályázati feltételek megtalálhatók a www.adal.hu oldalon, amelyen november 15. (vasárnap) éjfélig lehet jelentkezni az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni