Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Február 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Megtartották 2022 első képviselő-testületi ülését

Megtartották 2022 első képviselő-testületi ülését

Dombóvár Város Képviselő-testülete az idei évben először január 31-én ült össze.

Tizenhat napirendi pontot tárgyaltunk, többek között elfogadtuk azt a napirendi pontot, mely a város úthálózatának fejlesztésére irányul – kezdte beszámolóját Pintér Szilárd polgármester. A tervek szerint 102 millió forintot fogunk fordítani meglévő szilárdburkolatú utak felújítására, melyből a hosszú évek óta tervezett Tűzlepke sor, a Radnóti utca egy szakasza, a Mikes Kelemen utca, a Dőry Hugó utca és a Dombó Pál utca egy szakaszának az aszfaltozása valósulhat meg még ez év első felében. Sajnos a maximálisan igényelhető támogatás összege csak 40 millió forint, melyhez önerőként 62 millió forintot biztosít Dombóvár Város Önkormányzata, hogy a tervezett beruházások megvalósulhassanak.

Arról is döntöttek, hogy kiírásra kerülnek a civil és sporttámogatás tárgyában a pályázatok. A tavalyi évhez hasonlóan a dombóvári civil szervezetek részére 5 millió forintos keret áll a rendelkezésre, a sportszervezetek működésére, utánpótlás-nevelésére a tavalyi évben megemelt 40 milliós keretet biztosít a költségvetésből Dombóvár Város Önkormányzata. A támogatási javaslatot a 2021-ben megalakult Civil Szövetség és Sportszövetség elnöksége teszi meg a beadott pályázatok alapján. A pályázati kiírást és nyomtatványokat a város honlapjáról tudják letölteni.

Továbbiakban döntöttünk a 2022. évi rendezvényekről, elfogadtuk az erre vonatkozó előterjesztést. Az idei év a régi idők slágereiről fog szólni – hívta fel a figyelmet Dombóvár város első számú vezetője, mely zenei választék kedvelt minden generáció körében egyaránt. A Neoton együttes a város napján, április 1-jén lép fel a Művelődési Ház előtt, április 29-én Rockmajális, majd másnap Civil Majálisra várjuk az érdeklődőket, a helyszín ebben az esetben a vásártér lesz. Szőlőhegyen július 23-án Anna-naphoz kapcsolódóan az R-GO együttes fellépésével szeretnénk emlékezetessé tenni a napot. Nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án a Szent László Parkban az EDDA koncertjére várjuk az érdeklődőket. Újdombóváron a hagyományos Őszi Fesztiválon a 3+2 Együttes szórakoztatja majd a részvevőket. Az egész évre vonatkozó rendezvénynaptár szintén a város honlapján tekinthető meg.

Dombóvár Város Képviselő-testülete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.