Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Február 02. 22:02, szerda | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

A 2010. évi „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete és a Bazsonyi Arany Mecénás díj” átadóünnepségét tartották február 1-jén Szekszárdon, a Német Színházban. Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztv

Elsőként a „Fekete István” Kulturális Egyesület vehette át az elismerést. Az egyesület vezetője, Bodó Imre elnök elmondta, hogy a 2010-es év jubileumokkal tarkított éve volt a dombóvári szervezetnek. 110 éve született nagy magyar írónk, 40 éve hunyt el és 15 éves volt az író emlékét és munkásságát ápoló múzeum. 2011-ben pedig a kulturális egyesület fennállásának 15 éves jubileumát ünnepli.

A szervezet 1996. december 10-én alakult 27 fő alapítóval. Jelenleg 188, az ország minden részéből származó tagot számlálnak. Fő céljuk az ifjúság olvasóvá nevelése. Ennek érdekében minden évben kiírják rajz- és irodalmi pályázatukat, melyekre főként Tolna megyei iskolák jelentkeznek. Céljuk továbbá az író életének és munkásságának ápolása, életművének népszerűsítése. Immár negyedik éve rendezik meg a Baranya megyei Bakócán a Természetismereti és Terepversenyt, ahol, mint szervezők értékes könyvjutalmakat adnak át az eredményesen szereplő diákoknak.

Az egyesület 1997 óta minden évben megjelenteti emlékkönyvét, melyet minden tagnak megküldenek. Számtalan előadást tartanak a múzeumba látogatóknak és vidéken is népszerűsítik a nagy magyar író, Fekete István életét és munkásságát. 2010-ben két konferenciát is szerveztek. Az egyiket Dombóváron tartották június 25-én, a másikat a szülőfaluban, Göllében rendezték meg szeptember 17-én. Mindkét helyszínre neves előadókat hívtak, akik hivatásukból adódóan ápolják és népszerűsítik Fekete István író emlékét.

Az egyesület ezúton is köszöni a díjat és a továbbiakban is legjobb tudása szerint dolgozik az író életművének és Dombóvár város népszerűsítésének érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.