Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2011. Február 02. 22:02, szerda | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

A 2010. évi „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete és a Bazsonyi Arany Mecénás díj” átadóünnepségét tartották február 1-jén Szekszárdon, a Német Színházban. Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztv

Elsőként a „Fekete István” Kulturális Egyesület vehette át az elismerést. Az egyesület vezetője, Bodó Imre elnök elmondta, hogy a 2010-es év jubileumokkal tarkított éve volt a dombóvári szervezetnek. 110 éve született nagy magyar írónk, 40 éve hunyt el és 15 éves volt az író emlékét és munkásságát ápoló múzeum. 2011-ben pedig a kulturális egyesület fennállásának 15 éves jubileumát ünnepli.

A szervezet 1996. december 10-én alakult 27 fő alapítóval. Jelenleg 188, az ország minden részéből származó tagot számlálnak. Fő céljuk az ifjúság olvasóvá nevelése. Ennek érdekében minden évben kiírják rajz- és irodalmi pályázatukat, melyekre főként Tolna megyei iskolák jelentkeznek. Céljuk továbbá az író életének és munkásságának ápolása, életművének népszerűsítése. Immár negyedik éve rendezik meg a Baranya megyei Bakócán a Természetismereti és Terepversenyt, ahol, mint szervezők értékes könyvjutalmakat adnak át az eredményesen szereplő diákoknak.

Az egyesület 1997 óta minden évben megjelenteti emlékkönyvét, melyet minden tagnak megküldenek. Számtalan előadást tartanak a múzeumba látogatóknak és vidéken is népszerűsítik a nagy magyar író, Fekete István életét és munkásságát. 2010-ben két konferenciát is szerveztek. Az egyiket Dombóváron tartották június 25-én, a másikat a szülőfaluban, Göllében rendezték meg szeptember 17-én. Mindkét helyszínre neves előadókat hívtak, akik hivatásukból adódóan ápolják és népszerűsítik Fekete István író emlékét.

Az egyesület ezúton is köszöni a díjat és a továbbiakban is legjobb tudása szerint dolgozik az író életművének és Dombóvár város népszerűsítésének érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 15:44, csütörtök | Helyi

Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a Szent Lukács Kórházban

A Szent Lukács Kórházban kedden ünnepség keretében osztottak ki elismeréseket Semmelweis-nap alkalmából.

2020. Július 02. 10:28, csütörtök | Helyi

Traktor pótkocsijának ütközött egy autó Kaposszekcsőnél

A tűzoltók a mentőket kérték a balesethez.

2020. Július 02. 08:09, csütörtök | Helyi

Mászlonyban is lesz ezentúl rendszeres hulladékszállítás

Az út aszfaltozása után vált lehetővé, hogy a szolgáltató bejárjon a városrészre, így július 1-től elindult a kommunális hulladék elszállítása a kiosztott hulladéktárolók segítségével.

2020. Július 01. 11:07, szerda | Helyi

Fokozatosan nyitja újra ügyfélszolgálati irodáit az E.ON

Július 6-ától a megfelelő biztonsági óvintézkedések mellett újranyitnak az E.ON központi személyes ügyfélszolgálati irodái.