Városlista
2019. december 7, szombat - Ambrus

Hírek

2011. Február 02. 22:02, szerda | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

Megyei különdíj a dombóvári egyesületnek

A 2010. évi „Az Év Tolna Megyei Civil Szervezete és a Bazsonyi Arany Mecénás díj” átadóünnepségét tartották február 1-jén Szekszárdon, a Német Színházban. Dr. Puskás Imre, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte a résztv

Elsőként a „Fekete István” Kulturális Egyesület vehette át az elismerést. Az egyesület vezetője, Bodó Imre elnök elmondta, hogy a 2010-es év jubileumokkal tarkított éve volt a dombóvári szervezetnek. 110 éve született nagy magyar írónk, 40 éve hunyt el és 15 éves volt az író emlékét és munkásságát ápoló múzeum. 2011-ben pedig a kulturális egyesület fennállásának 15 éves jubileumát ünnepli.

A szervezet 1996. december 10-én alakult 27 fő alapítóval. Jelenleg 188, az ország minden részéből származó tagot számlálnak. Fő céljuk az ifjúság olvasóvá nevelése. Ennek érdekében minden évben kiírják rajz- és irodalmi pályázatukat, melyekre főként Tolna megyei iskolák jelentkeznek. Céljuk továbbá az író életének és munkásságának ápolása, életművének népszerűsítése. Immár negyedik éve rendezik meg a Baranya megyei Bakócán a Természetismereti és Terepversenyt, ahol, mint szervezők értékes könyvjutalmakat adnak át az eredményesen szereplő diákoknak.

Az egyesület 1997 óta minden évben megjelenteti emlékkönyvét, melyet minden tagnak megküldenek. Számtalan előadást tartanak a múzeumba látogatóknak és vidéken is népszerűsítik a nagy magyar író, Fekete István életét és munkásságát. 2010-ben két konferenciát is szerveztek. Az egyiket Dombóváron tartották június 25-én, a másikat a szülőfaluban, Göllében rendezték meg szeptember 17-én. Mindkét helyszínre neves előadókat hívtak, akik hivatásukból adódóan ápolják és népszerűsítik Fekete István író emlékét.

Az egyesület ezúton is köszöni a díjat és a továbbiakban is legjobb tudása szerint dolgozik az író életművének és Dombóvár város népszerűsítésének érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 07. 10:37, szombat | Helyi

Újabb falmaradványok kerültek elő Alsóheténynél

Az alsóhetényi helytörténész, Kovacsik Zoltán az egykori erődtől délre az ősz folyamán eddig még fel nem tárt épület maradványaira bukkant.

2019. December 06. 13:18, péntek | Helyi

Anyanyelvből is siker a Bolyai Csapatversenyen

„Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” Bolyai János

2019. December 04. 08:20, szerda | Helyi

„A háborúk nem oldottak meg még semmiféle problémát...”

Felújították az I. világháborús emlékművet Attalán.

2019. December 03. 11:00, kedd | Helyi

A Mikulás sapkája

„Mert szeretet nélkül értelmetlen minden ….”