Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Június 11. 08:47, szombat | Helyi

Meleg, nemcsak öregurak, fúvószene, nyilvános főpróba

Meleg, nemcsak öregurak, fúvószene, nyilvános főpróba

A 2009 májusában alakult, elsősorban német nemzetiségi népzenét játszó Alte Herren Blaskapelle tagjai már nehezen bírták a beköszöntő hőséget, ezért úgy döntöttek, a szabad ég alatt próbálnak az előttük álló sűrű hétvégére

A szerdánként együtt gyakorló - korosabb és kevésbé idős, főként férfi, de kis részben női - örömzenészek először a múlt heti próbájukat tartották szabadtéren a kaposszekcsői közösségi ház udvarán, majd június 7-én este a Dombóvári Helytörténeti Múzeum előtti Hamulyák-emlékműnél tették ugyanezt.

Amint azt az együttes vezetője, Balaskó János elmondta, nagy a készülődés a házuk táján. Június 11-én, szombaton a Szekszárdi Pünkösdi Fesztiválon adnak koncertet. Vasárnap a hagyományos hőgyészi májusfa-kitáncoláson zenélnek, hétfőn pedig a kaposszekcsői Habich Konrád Fúvószenekeri Találkozó közönségét szórakoztatják. A nem is túl messzi jövőben, június 24-én a Harmónia Unió regionális zenekari találkozó vár rájuk a Pál-Napi Vígasságokon, Dombóváron.

Azaz - jobban végiggondolva - éppen arra járó munkatársunk a küszöb előtt álló fellépéseik főpróbájának volt tanúja. Egyébként pedig dupla haszon volt odatévednie, hiszen a zenekarvezetőtől ráadásként azt is megtudta, hogy a június 18-i Múzeumok Éjszakáján a dombóvári zeneiskola este hattól éjfélig hangszerkiállítással és óránkénti udvari koncertekkel várja az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.