Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2019. Február 14. 16:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Mi a boldog, hosszan tartó házasság titka?

Az érzelmi egészség és a tudatosság fontos mérföldkövei a boldog, hosszan tartó házasságnak.

Hogy miként tudjuk ezt az állapotot elérni és fenntartani, arról dr. Mihalec Gábor pár- és családterapeuta tartott előadást február 12-én a Tinódi Házban.

A helyi római katolikus egyházközség „Házasság hete” rendezvénysorozatába tartozó programon a szakember arról beszélt, hogy az érzelmileg egészséges emberek építkeznek a sérelmeikből, képesek megbocsátani, meg tudják fogalmazni azt, hogy mi a célja az életüknek, tudják szabályozni az érzelmeiket és jól reagálnak a számukra szokatlan helyzetekre is.
- A jól működő, hosszan tartó házasság egyik alapja az érzelmi egészség - emelte ki dr. Mihalec Gábor. - Sok esetben azonban ez a tulajdonság a párnak csak az egyik felében van meg. Ezt kiválthatja egy átmeneti válság, mondjuk a munkahely elvesztése, vagy egy betegség. Természetes, hogy nem vagyunk mindig ugyanazon a szinten. Ilyenkor egy jó házasságnak megvan az az erőforrás-tartaléka, amiből azért tovább tud élni a kapcsolat. A baj akkor keletkezik, amikor tartósan átbillen az egyik, vagy a másik oldalra ez a dolog. Nem szabad megvárni azt, hogy nagyobb távolság fejlődjön ki a felek között. Az érzelmileg egészségesebb társ segíteni tud párjának a probléma kezelésében. A boldog házasság másik mérföldköve a tudatosság. Ez azt jelenti, hogy mielőtt teszünk, vagy mondunk valamit, végiggondoljuk azt, hogy annak milyen hatása lesz a kapcsolatunkra. Így elkerülhetjük azt, hogy feleslegesen okozzunk sérelmet a társunknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.