Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2022. December 13. 08:39, kedd | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ne félj, nem fog fájni - mondta, majd mellkason szúrta barátját a sümegi férfi

Ne félj, nem fog fájni - mondta, majd mellkason szúrta barátját a sümegi férfi

Emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség azzal a 36 éves férfival szemben, aki egy évvel ezelőtt, italozásuk során, mellkason szúrta a barátját Sümegen.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett között évek óta tartó baráti kapcsolat volt, és rendszeresen együtt italoztak a helyi kocsmában.

A sértett 2021. december 24-én kora este felkereste a lakásán a vádlottat, majd mindketten a sértetthez mentek, a nagyszobában együtt italoztak, közben zenét hallgattak, beszélgettek.

Este tíz óra körül már mindkét férfi ittas volt, amikor a vádlott előbb kiment a fürdőszobába, majd a visszafelé a konyhaasztalról felvett egy 13 centiméter pengehosszúságú kést, és azzal a szobába érve, minden előzetes ok nélkül mellkason szúrta a sértettet, akinek mindössze annyit mondott, hogy „Ne félj, nem fog fájni!”. A sértett a szúrás erejétől a mögötte lévő ágyra esett, majd eszméletét vesztette.

Az elkövető ezt követően, anélkül, hogy a barátjának segítséget nyújtott volna, távozott a lakásból.

Miután a sértett magához tért, telefonon a testvérét próbálta hívni, aki azonban nem fogadta a hívást. Mivel állapota rosszabbodott, éjjel két óra körül egy videót küldött magáról a fivérének, kísérő üzenetben pedig azt is közölte, hogy megkéselték. A testvér ezeket az üzeneteket már észlelte, értesítette a rendőrséget és a mentőket, akik az életveszélyes állapotban lévő sértettet kórházba szállították. A férfi életét végül a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától történő eltiltását indítványozta azzal, hogy az elkészítő ülésen történő beismerése esetén a Veszprémi Törvényszék kilenc év börtönbüntetésre és kilenc év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje. Az ügyészség annak megállapítását is indítványozta, hogy bűnössége esetén a vádlott a törvény rendelkezésénél fogva nem bocsátható feltételes szabadságra.

Címkék: késelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket