Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Június 07. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

Negyedikek lettek a dombóvári tűzoltók az országos közlekedésbiztonsági versenyen

A regionális döntőben készenléti szer kategóriában Tormási Tamás és Simon Jenő, dombóvári hivatásos tűzoltók második helyezést értek el, mely eredményükkel bejutottak az országos döntőbe, ahol negyedik helyen végeztek!

A katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők mérték össze elméleti és gyakorlati tudásukat azon a versenysorozaton, amelynek végén, a megyei versenyeket, majd az öt regionális fordulót követően országos győzteseket hirdettek.

A zsámbéki Driving camp vezetéstechnikai centrumban június 5-én megrendezett Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntője végeztével a legjobb tűzoltó gépjárművezető cím Pest megyéhez került, ügyintézői kategóriában pedig Veszprém megye bizonyult a legjobbnak.

A regionális döntőben készenléti szer kategóriában Tormási Tamás és Simon Jenő, dombóvári hivatásos tűzoltók második helyezést értek el, mely eredményükkel bejutottak az országos döntőbe, ahol negyedik helyen végeztek!

A verseny tavaly hagyományteremtő céllal indult, azért, hogy létrejöjjön egy olyan, a gépjárművezetést népszerűsítő versenysorozat, ami ráirányítja a figyelmet a balesetmentes vezetés fontosságára. A versenyfeladatok megoldását követően dőlt el, hogy idén ki érdemli meg a „Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018”, valamint a „Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018” elismerő címet.

Az országos döntőbe a készenléti szer gépjárművezetői, valamint személygépjármű ügyintézői kategóriában összesen hatvan kolléga jutott be, a teljes versenysorozatban összesen nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat a többi indulóval.

A kollégák elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, a szervezők ezeket úgy állították össze, hogy igazodjanak az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetekhez, mutassák meg azok elkerülésének lehetőségeit, így például a versenyzőknek bizonyítaniuk kellett, mennyire ismerik az elsőbbségadás és a megkülönböztető jelzés használatának szabályait, milyen ügyesen tolatnak, manővereznek szűk helyen, vagy tudják uralni járművüket, ha hirtelen, éles kormánymozdulatra van szükség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.