Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Április 09. 13:16, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: facebook/nyitra zsolt

Nyitrai: nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nyitrai: nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés - jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken.

Nyitrai Zsolt azt mondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve "gyötri" a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt "költségvetési fegyelemre" lesz szükség, de leszögezte: "az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz".

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai "nem ajándékok", ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog - közölte.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének "lelke" a családok támogatása. Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet - jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni - tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott kérdésre válaszolva azt mondta: április végén május legelején lehet az újonnan megválasztott országgyűlés alakuló ülése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.