Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Április 09. 13:16, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotó: facebook/nyitra zsolt

Nyitrai: nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nyitrai: nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés

Nem lesz a lakosságot sújtó adóemelés - jelentette ki a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott a Világgazdaság podcastjában pénteken.

Nyitrai Zsolt azt mondta: a globális helyzet Magyarországot is érinti: a magyar gazdaságot is több mint 2 éve "gyötri" a koronavírus-járvány, az energiaárak berobbanása, továbbá az orosz-ukrán háború. Mindezek miatt "költségvetési fegyelemre" lesz szükség, de leszögezte: "az embereket érintő megszorítás egészen biztosan nem lesz".

A miniszterelnöki megbízott azt is kiemelte, hogy európai uniós helyreállítási alap forrásai "nem ajándékok", ezek járnak Magyarországnak, a magyar nemzetnek. Ezekért a támogatásokért a magyar kormány küzdeni fog - közölte.

Nyitrai Zsolt hangsúlyozta: a polgári kormányzat működésének "lelke" a családok támogatása. Csak a családok támogatásával haladhat a magyar nemzet - jelentette ki. Mindemellett az általa képviselet kiemelt társadalmi csoportok a jövőben is kiemelt figyelmet fognak kapni - tette hozzá.

A miniszterelnöki megbízott kérdésre válaszolva azt mondta: április végén május legelején lehet az újonnan megválasztott országgyűlés alakuló ülése.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 18:11, szerda | Belföld

Mérsékelten javulhat az aszályhelyzet a hétvégétől

A következő három forró nap fokozott figyelmet igényel a vízügyes szakemberektől is, de az előrejelzések szerint a hétvégétől mérsékelten javulhat az aszályhelyzet

2022. Augusztus 17. 16:00, szerda | Belföld

Meg akart erőszakolni egy nőt, a rendőrök a neten tudták meg - Elfogták

A közösségi médiában fotótűzként terjedő támadást derítettek fel a debreceni rendőrök.

2022. Augusztus 17. 15:00, szerda | Belföld

Stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

2022. Augusztus 17. 13:03, szerda | Belföld

Megdobált egy vonatot egy szerelmi bánatban szenvedő férfi

Többször is megdobott egy vonatot, aminek az ablaka pókhálószerűen betört, a kőbányai rendőrök három órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.