Városlista
2024. május 29, szerda - Magdolna

Hírek

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

„Nyuszikupa” elnevezéssel tartott kölyökatlétika versenyt a Dombóvári Vasutas Atlétika és Szabadidő Egyesület. Az áprilisi nyárnak köszönhetően szikrázó napsütésben került megrendezésre a program.

A DOVASE 5 iskolában működtet Kölyökatlétika csoportokat, ahol játékos formában ismerkednek az alsós gyermek a sportág alapjaival. Az verseny alkalmával lehetőségük volt az „atlétapalántáknak” megmutatni az edzéseken tanultakat, vidáman, aktív mozgással tölteni 90 percet.

Az U10-es korosztályú gyermekek sprintfutásban, ugró-kerülő ügyességi futásban, kislabdahajításban, helyből távolugrásban és 400 méteres síkfutásban indulhattak, míg az U12-es versenyzők sprint-gát futásban, medicinlabda lökésben, sípoló labda hajításban, távolugrásban és 600 méteres síkfutásban.

A versenyszámokat, mintegy 150 gyermek teljesítette. Az egyesület hitvallása szerint ebben a korosztályban nem az eredmény a fontos. Közös céljuk, hogy megszerettessék a mozgást, az atlétikát és a sokoldalú mozgásformának köszönhetően jó alapokat adjanak a későbbiekre.

Az esemény lebonyolításában óriási csapatmunka és összefogás mutatkozott az egyesület és az atlétikát szerető emberek részéről, hiszen a város testnevelője Kutas Erika és nyugdíjas testnevelői, Révész Mária, Miszlai József, Dékány István, valamint az egyesület edzői, Tarr Imre, Fazekas Gáspár, Lakatos-Lamm Viktória, Halmainé Horváth Katalin, továbbá csoportvezetői és a versenyző korú atlétái és szüleik maximális segítséget nyújtottak.

A gyermekek az eredményhirdetés alkalmával egységesen oklevelet, matricát és jutalom csokit kaptak, majd egészséges falatokat fogyaszthattak. Támogatók: Kovács Szilvia, valamint Cserép Imre, IMOBAU Kft.

Az atlétika „A SPORTOK KIRÁLYNŐJE”, örök sportág, és minden mozgás alapja. Változatos, tele lehetőségekkel, hiszen minden gyermek megtalálja a számára legelőnyösebb mozgásformát, így választhat, hogy dobni szeretne, ugrani, illetve futni rövidtávon vagy közép-illetve hosszabb távon.

A gyermekek egész életre szóló edzettséget kapnak, miközben egészséges fiatalokká válnak és barátságokat kötnek, élményekkel gazdagodnak, megtanulnak küzdeni, kitartani. Ezt az egyesület mottója is hűen tükrözi: „HAJRÁ, GYERÜNK DOVASE, NEM ADJUK FEL SOHASE!”

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 11:31, hétfő | Helyi

Megteltek a tűzoltólaktanyák gyermeknapon

Május 26-án, vasárnap idén is kinyíltak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 27. 08:30, hétfő | Helyi

Május 28-án mutatják be Erky-Nagy Tibor Gunaras 50 éve című könyvét

A könyvet a szerző mutatja be a Dombóvári Művelődési Ház Majoros-termében.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.