Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:17, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Októbertől drágulhat a kenyér

Októbertől drágulhat a kenyér

Szeptemberig nem, októbertől azonban már emelkedhet a pékáruk ára, amennyiben az üzemanyagok a villamos energia és liszt is drágulnak – mondta el a közrádióban Kurdi András, a Magyar Pékszövetség elnöke.

Kurdi a Kossuth Rádió reggeli, Napközben című műsorában nyilatkozott a lehetséges áremelésről: mint elmondta, a pékszakma csak gyengén tudta érvényesíteni érdekeit, s miközben a liszt ára tavaly 40-ről 110 forintra emelkedett, ők mindössze 5-7 százalékos áremeléssel tudtak kompenzálni.

A pékszövetség elnöke szerint a nyereséget a kiskereskedelmi láncok könyvelhették el – bár ekkor is akadt olyan kereskedő, aki tisztességes árréssel dolgozott. Amíg a liszt ára 80-90 forint között marad, a jelenlegi tarifák is tarthatóak – ha viszont drágulás jön és az üzemanyag, a villamos energia ára is emelkedik, akkor a pékek is kénytelenek lesznek követni változásokat, figyelmeztetett Kurdi.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kenyér

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 11:07, vasárnap | Belföld

Helikopteres tanfolyam miatt hétfőtől nagyobb zaj várható Veszprém és Somogy megyében

Intenzív hanghatásra kell számítani egy nemzetközi helikopteres harcászati oktatótanfolyam miatt hétfőtől október 21-ig Veszprém megyében és Somogy megye északi részén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM).

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai: