Városlista
2020. február 16, vasárnap - Julianna

Hírek

2019. Június 26. 14:09, szerda | Helyi
Forrás: MTI, Fotó Tilinger Sándor

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Önkormányzat 2019 - Csikóstőttős polgármestere a Fidesz dombóvári polgármesterjelöltje

Pintér Szilárd, Csikóstőttős független polgármestere lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Dombóváron az őszi önkormányzati választáson - jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Dombóváron.

Potápi Árpád János, aki a térség országgyűlési képviselője is, a jelöltet bemutató tájékoztatón elmondta: az 52 éves polgármester 21 éve vezeti a Dombóvár melletti települést, és tíz éve elnöke a Dombóvár térségi társulásnak.
Pintér Szilárd képes arra, hogy a várost elindítsa a fejlődés útján, és megszüntesse a belviszályokat - tette hozzá.
Emlékeztetett arra, hogy a májusi EP-választáson Tolna megyében a Fidesz-KDNP listája jól szerepelt, és a megyén belül a dombóvári választókerület lett a legjobb, ahol több mint 54 százaléknyi szavazatot kapott.
Megjegyezte azt is, hogy a 2018-as országgyűlési és az EP-választást egyaránt Dombóvár mind a 22 szavazókörében a Fidesz jelöltje, illetve a közös lista nyerte.
"Ez azt jelenti, hogy az önkormányzati választásoknak is szép reményekkel indulunk neki" - fogalmazott.
Az eseményen, amelyen mintegy kétszázan jelentek meg a város egyik éttermében, bemutatkozott a „polgármesterjelöltet támogató csapat” hat tagja, az államtitkár elmondta: a képviselőjelöltekről a Fidesz július 4-ét követően dönt.

Pintér Szilárd egyebek között polgárháborús állapotokkal jellemezte Dombóvárt, ahol az elmúlt tíz évben „ezer beruházás kezdődött, de szinte egy sem fejeződött be".
Hozzátette, ma a városnak nincs forgalomképes vagyona, adóssága eléri a félmilliárd forintot. Az adósságkonszolidáció után minden önkormányzat tiszta lappal indult, itt „példa nélküli pocsékolás" zajlik - mondta a politikus.

Dombóváron 2014-ben Szabó Loránd (Természetesen Dombóvár) a szavazatok 50,4 százalékával nyerte a polgármester-választást, Vida Tamás, a Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 43,2 százalékát szerezte meg.

Címkék: választás

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 19:00, vasárnap | Helyi

Biztonságosabb Internet Napja Dombóváron

Prevenciós előadás általános iskolásoknak.

2020. Február 15. 08:00, szombat | Helyi

Fekete Istvánra emlékezik a Duna Televízió

A Család-barát c. műsor számára készítettek riportot a nagy magyar íróról.

2020. Február 14. 10:17, péntek | Helyi

Idén is lesz alkotói pályázat

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2020-ban immáron hetedik alkalommal hirdet alkotói pályázatot óvodásoknak és iskolásoknak.

2020. Február 13. 16:28, csütörtök | Helyi

Kapospulán került elő a lopott kerékpár

A dombóvári rendőrök a napokban visszaadták azt a kerékpárt a tulajdonosának, amelyet egy héttel korábban lopott el egy 22 éves férfi a város egyik házának zárt udvaráról.