Városlista
2023. október 4, szerda - Ferenc

Hírek

2018. Április 05. 10:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

Országos döntőben a dombóvári szónok

Országos döntőben a dombóvári szónok

Március 24-én rendezték meg Székesfehérváron a középiskolások számára kiírt Eötvös József Országos Szónokverseny nyugat-magyarországi regionális döntőjét, melyen egy dombóvári tanulója is kipróbálta a képességeit.

Az Illyés Gyula Gimnáziumba járó Bíró Dávidnak és a többi résztvevőnek egy Platóntól származó tételmondatot – miszerint „Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.” – kellett beszéde középpontjába állítania.
30 perces felkészülést követően a húsz fiatal szónokolt, azt követően pedig a zsűri értékelt. Az első helyre rangsorolt dombóvári diák produkciójával kapcsolatban a bírálóbizottság kiemelte a választékos fogalmazásmódot és a tételmondat igazságát megvilágító remek példákat.
Az országos fináléba jutó diákot magyar nyelv és irodalom tanára, Albrecht Ferenc készítette fel a megmérettetésre.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 12:48, kedd | Helyi

Breaking! Krausz Ferenc kapja a fizikai Nobel-díjat!

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L\'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat.

2023. Október 03. 10:14, kedd | Helyi

20 dombóvári érem az athéni világbajnokságon

Kiválóan szerepeltek a Dombóvári Karatesuli versenyzői, a három nap alatt a 10 fős csapat összesen 20 érmet szerzett Görögországban, az Athénban megrendezett világbajnokságon:

2023. Október 02. 20:41, hétfő | Helyi

Gázpalack robbant fel egy lakásban Dombóváron

Felrobbant egy 11,5 kilogrammos gázpalack vasárnap délelőtt Dombóváron, egy Zrínyi utcai 4 emeletes, 50 lakásos panel társasház egyik első emeleti garzonlakásában.

2023. Október 02. 08:33, hétfő | Helyi

Ötödször is Tieger Endre győzött a Fogatvágta döntőjében

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifj. Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.