Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2023. December 07. 16:24, csütörtök | Helyi

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Országos sporttörténeti versenynek adott otthont Dombóvár

Második alkalommal került megrendezésre a Buzánszky Jenő Országos Sporttörténeti Verseny Dr. Szenyéri Zoltán igazgató ötlete és szervezése alapján.

Kiemelten támogatta a verseny megszervezését Dombóvár Város Önkormányzata Pintér Szilárd polgármester, és a Tamási Tankerület Csike Tamás igazgató jóvoltából.

A rendezvény díszvendége volt ifj. Buzánszky Jenő, a zsűri elnöki székében Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára foglalt helyet.

A megmérettetésre 12 intézményből összesen 27 versenyző ékezett, akik rengeteg munkát és energiát fektettek a felkészülésbe. A labdarúgással kapcsolatos feladatok mellett más sportágakhoz kötődő kérdések is feltűntek, így a résztvevőknek igen széles körű ismeretekkel kellett rendelkezniük.

Az egyéni verseny írásbeli tesztfeladatát követően szóbeli döntőre került sor, majd a négy legjobb helyen végzett tanuló közül a győzelmet végül Földvári-Nemes Zsigmond, a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája diákja szerezte meg.

Második helyen a Kispesti Eötvös József Általános Iskola tanulója, Farkas István végzett, a bronzérmet pedig a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diákja, Szőcs Patrik 11.n osztályos tanuló vette át.

A gimnázium másik diákja, Ruppert Dominik 10.n osztályos tanuló, hajszál híján csúszott le a dobogóról, így a 4. helyet érte el.

A csapatversenyben az első helyet a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium együttese szerezte meg, második helyen a Monori József Attila Gimnázium tanulói végeztek, a bronzérmes pedig a PTE GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolájának együttese lett. Díjazásában részesült a Tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium csapata, akik a 4. helyet érték el.

Gratulálunk a résztvevőknek, a gimnázium tanulóinak és felkészítőjüknek, Dr. Szenyéri Zoltán igazgatónak!

Címkék: buzánszky jenő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 01. 10:56, péntek | Helyi

Véradások Tolna vármegyében – március 04–10.

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu.

2024. Február 28. 09:58, szerda | Helyi

XVII. Dombóvári Mix Röplabda Kupa Dombóváron

Február 24-én 17. alkalommal rendezte meg a Dombóvári Mix Röplabda Kupát a Dombóvári Amatőr Röplabda Club Szabadidős Egyesület.

2024. Február 27. 08:23, kedd | Helyi

Bor- és pálinkaversenyt tartottak Döbröközön

Az önkormányzat az idei évben is megszervezte a gazdák bor- és pálinkaversenyét. 13 bor és 17 pálinka minta érkezett be a bírálatra.

2024. Február 26. 10:18, hétfő | Helyi

Nem volt elég széles az úttest a dombóvári kerékpárosnak

A dombóvári rendőrök a város bevezető szakaszán a 61-es főúton ellenőrizték azt a helyi kerékpárost, aki jó indulattal sem volt vezetésre képes állapotban, amikor megállították.