Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

A rendkívül erős frankárfolyam ellenére sem számít az ingatlanok tömeges értékesítésére az Otthon Centrum elemzője.

Maguk a devizahitelesek is inkább más megoldásokban, például bérbeadásban gondolkoznak. Az árfolyamgát lehetőségét kevesen választanák, mivel az összességében emelné a rájuk háruló terheket.

Déry Attila a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ennek egyrészt gátat szabnak a kvóta szerinti árverések, másrészt a bank és a tulajdonos érdeke is az, hogy az értékesítési ár minél közelebb legyen a piaci árhoz, ez pedig további kivárást jelenthet. A szakértő úgy véli, hogy a jó beosztású, központi helyen lévő ingatlanoknál a bérbeadás is szóba jöhet. Az ingatlanpiaci szakértő után egy devizahiteles azt mondta a rádiónak, hogy a drámai mértékben erősödő svájci frank miatt milyen megoldásokban gondolkodik. Ferencsik Viktor esetleges kiútnak tartja, ha kiadja a lakása egyik szobáját, de már az ingatlan értékesítését sem zárja ki. A kormány és a Bankszövetség által kidolgozott árfolyamgát lehetőségét viszont nem választaná, mivel az szerinte összességében csak emelné a rá háruló terheket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 19. 21:53, péntek | Belföld

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus

Kilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus - tudatta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) péntek este az MTI-vel.

2019. Július 19. 16:12, péntek | Belföld

Újabb rendőrségi razzia lesz a jövő héten az ország közútjain

Jövő hétfőtől vasárnapig tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

2019. Július 19. 16:02, péntek | Belföld

Betiltott egy étrendkiegészítőt a Nébih

Betiltotta a BoomBoom férfiaknak szánt étrend-kiegészítő forgalmazását a Nébih, az intézkedés az interneten rendelt készítmény gyógyszerhatóanyag-tartalma miatt vált szükségessé. A hamisítás miatt feljelentést tesznek.

2019. Július 19. 14:02, péntek | Belföld

Milliárdos csalás miatt vádat emeltek Kecskeméten

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és pénzmosás miatt vádat emeltek egy bűnszervezet kilenc tagja ellen, mert 2,1 milliárd forintnyi jogosulatlan támogatást szereztek meg.