Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Augusztus 04. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

Patthelyzet a lakáspiacon az erős svájci frank miatt

A rendkívül erős frankárfolyam ellenére sem számít az ingatlanok tömeges értékesítésére az Otthon Centrum elemzője.

Maguk a devizahitelesek is inkább más megoldásokban, például bérbeadásban gondolkoznak. Az árfolyamgát lehetőségét kevesen választanák, mivel az összességében emelné a rájuk háruló terheket.

Déry Attila a Gazdasági Rádiónak azt mondta, hogy ennek egyrészt gátat szabnak a kvóta szerinti árverések, másrészt a bank és a tulajdonos érdeke is az, hogy az értékesítési ár minél közelebb legyen a piaci árhoz, ez pedig további kivárást jelenthet. A szakértő úgy véli, hogy a jó beosztású, központi helyen lévő ingatlanoknál a bérbeadás is szóba jöhet. Az ingatlanpiaci szakértő után egy devizahiteles azt mondta a rádiónak, hogy a drámai mértékben erősödő svájci frank miatt milyen megoldásokban gondolkodik. Ferencsik Viktor esetleges kiútnak tartja, ha kiadja a lakása egyik szobáját, de már az ingatlan értékesítését sem zárja ki. A kormány és a Bankszövetség által kidolgozott árfolyamgát lehetőségét viszont nem választaná, mivel az szerinte összességében csak emelné a rá háruló terheket.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: hitel

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről