Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2021. Február 04. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

A Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény még 2020. őszén több pályázatot is benyújtott a Nemzeti Kulturális Alaphoz,

a támogatásra érdemesnek talált rendezvényekről, szakmai munkáról az elmúlt napokban kaptak értesítést.

Múltunk ezer ablaküvege… Tisztelgés Koncz András (1903-1975) fényképész munkássága előtt című kiállítás megrendezésére nyolcszázezer forint forrást biztosít az NKA.
2020-ban Zircher György vállalkozó Koncz András (1903-1975) dombóvári fényképész hagyatékát képező tárgyakat, dokumentumokat adományozott a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek.
A pályázat lehetőséget ad, Koncz András fényképész munkásságának bemutatására, személyes tárgyak, dokumentumok, továbbá meghatározott tematika alapján válogatott fotók megjelenítésével, valamint a második világháborút megelőző évek, a háborús évek polgárainak, „arcainak”, közösségeinek-, ezen keresztül a nagyközség életének bemutatására, eddig nem látott jeles személyekről, eseményekről készült fotók közlésével.
Állományvédelmi, restaurálási tevékenységhez szükséges szakmai anyagok és eszközök beszerzésére nyolcszázezer forint nyert az intézmény. A pályázatból a gyűjtemény munkatársai a Koncz hagyaték jelenős részét képező műanyag- és üvegnegatívok, valamint Bencze Ferenc (1912-1978) és Bencze József (1914-1987) gazdálkodók eszközkészletének állományvédelmét szeretné elvégezni.

Irodalom egy életen át címmel kortárs irodalmi rendezvények megvalósítására 400.000 Ft támogatásban részesül a könyvtár és a helytörténeti gyűjtemény, melyből az óvodásoktól az idős korúakig minden korosztályt átölelő programsorozatot terveznek a könyvtár munkatársai kortárs írók közreműködésével, író-olvasó találkozók keretén belül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 09:14, péntek | Helyi

Pályázat dombóvári, helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújításának támogatására

Dombóvár Város Önkormányzata pályázatot hirdet vissza nem térítendő önkormányzati támogatás elnyerésére.

2021. Április 16. 08:00, péntek | Helyi

Vezetéstől eltiltott, ittas dombóvári sofőrt vettek őrizetbe a rendőrök

Somon állították meg a 21 éves férfit.

2021. Április 15. 14:34, csütörtök | Helyi

Áramszünet várható Dombóvár egyes részein április 20-án

Az alábbi helyeken és időpontokban lesz áramszünet a szolgáltató tájékoztatása szerint városunkban április 20-án korszerűsítés, fejlesztések miatt:

2021. Április 15. 08:33, csütörtök | Helyi

Fekete Istvánról a Kalendáriumban

Dózsa-Kádár Dóra műsorvezető riportot készített Bodó Imre múzeumalapítóval. A beszélgetés április 16-án (pénteken) 15 órától lesz hallható a Kossuth Rádió Kalendárium című műsorában.