Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2021. Február 04. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: Dombóvári Helytörténeti Gyűjtemény

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

Három pályázattal összesen kétmillió forint támogatást nyert a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ

A Dombóvári Művelődési Ház, Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény még 2020. őszén több pályázatot is benyújtott a Nemzeti Kulturális Alaphoz,

a támogatásra érdemesnek talált rendezvényekről, szakmai munkáról az elmúlt napokban kaptak értesítést.

Múltunk ezer ablaküvege… Tisztelgés Koncz András (1903-1975) fényképész munkássága előtt című kiállítás megrendezésére nyolcszázezer forint forrást biztosít az NKA.
2020-ban Zircher György vállalkozó Koncz András (1903-1975) dombóvári fényképész hagyatékát képező tárgyakat, dokumentumokat adományozott a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménynek.
A pályázat lehetőséget ad, Koncz András fényképész munkásságának bemutatására, személyes tárgyak, dokumentumok, továbbá meghatározott tematika alapján válogatott fotók megjelenítésével, valamint a második világháborút megelőző évek, a háborús évek polgárainak, „arcainak”, közösségeinek-, ezen keresztül a nagyközség életének bemutatására, eddig nem látott jeles személyekről, eseményekről készült fotók közlésével.
Állományvédelmi, restaurálási tevékenységhez szükséges szakmai anyagok és eszközök beszerzésére nyolcszázezer forint nyert az intézmény. A pályázatból a gyűjtemény munkatársai a Koncz hagyaték jelenős részét képező műanyag- és üvegnegatívok, valamint Bencze Ferenc (1912-1978) és Bencze József (1914-1987) gazdálkodók eszközkészletének állományvédelmét szeretné elvégezni.

Irodalom egy életen át címmel kortárs irodalmi rendezvények megvalósítására 400.000 Ft támogatásban részesül a könyvtár és a helytörténeti gyűjtemény, melyből az óvodásoktól az idős korúakig minden korosztályt átölelő programsorozatot terveznek a könyvtár munkatársai kortárs írók közreműködésével, író-olvasó találkozók keretén belül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 17:53, kedd | Helyi

Egy présház tetőszerkezete égett Dombóváron

Dombóvár-Szőlőhegyen, a Juhfark-dűlőhöz vonultak a tűzoltók.

2021. Április 13. 09:22, kedd | Helyi

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

2021. Április 12. 08:49, hétfő | Helyi

Az egyik U19-es csapat még esélyes a megyebajnoki címre

A 2020/2021 évi bajnokságban a Dombóvári Focisuli Egyesület U 19-es korosztályban két csapattal is indult, mivel 26 fős kerettel rendelkezik a korosztályban. Így biztosítanak játéklehetőséget mindenki számára.

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,