Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. Október 17. 20:51, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

Megújultak a városi civil- és sportszervezetekkel való együttműködés keretei

2020. október 1-től a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig a Dombóvári Sportszövetség biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

2020. október 1-jétől a sporttevékenységet nem végző civil szervezetek részvételével a Civil Fórum helyett a Dombóvári Civil Szövetség működik, a sportszervezetek számára pedig egy másik különálló, konzultatív és javaslattevő grémium – a Dombóvári Sportszövetség – biztosít lehetőséget az együttműködésre és érdekeik közös kifejezésére.

Mindkét városi szövetség célja a tagjainak informálása és összefogása, illetőleg a társadalmi szerepvállalásuk erősítése. 2021-től mind a civil keretből, mind a sportkeretből az a szervezet részesülhet önkormányzati támogatásban, amely tagként részt vesz az érintett szövetség munkájában. A Civil Szövetség tevékenységének szervezését és koordinálását a Civil Tanács, míg a Sportszövetségét a Sporttanács végzi. Mindegyik tanács öt-öt főből áll, tagjait az adott szövetség választja meg titkos szavazással három évre a tagszervezetek által jelölt személyek közül.

Mindkét szövetség akkor tölti be rendeltetését, ha minél több városi szervezet részt vesz benne, ezért szükséges a tagsági kör kialakítása. Amennyiben ez tisztázott, akkor fog sor kerülni mindkét szövetség esetében külön-külön az alakuló ülés összehívására, amelyen elfogadásra kerül a szövetségek szervezeti és működési szabályzata, illetve a tagok megválasztják a tanácsok elnökét és tagjait.

A szövetségekbe való jelentkezésre külön adatlapok szolgálnak, amelyek szerkeszthető formában letölthetők az önkormányzat honlapjáról, a Lakóhelyünk/Civil szervezetek, illetve a Lakóhelyünk/Sportszervezetek menüpontból.

A kitöltött és aláírt dokumentumokat a dombóvári Városházára (Szabadság utca 18.) kell eljuttatni. Az alakuló ülések november végére tervezett összehívására tekintettel az október folyamán a szervezetek részére kiküldött nyilatkozatok visszaküldésére 2020. november 10. napja lett megjelölve, de mindegyik városi szövetséghez a későbbiek során is bármikor csatlakozni lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata

Címkék: civil szervezet

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 08:00, szombat | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorú első gyertyáját, ezzel elkezdődik az ünnepi készülődés, a várakozás időszaka.

2020. November 27. 10:44, péntek | Helyi

Ütközött és árokba csapódott két autó Kapospula-Alsóhetényben

Egy 19 éves döbröközi férfi közlekedett autójával Kapospula-Alsóhetény belterületén 2020. november 26-án 16 óra 15 perckor, amikor nekiütközött a vele azonos irányba közlekedő és forgalmi okból lassító autó hátuljának.

2020. November 26. 09:47, csütörtök | Helyi

Lakástűz Nagykónyiban

Egy lakóház tetőszerkezete lángolt teljes terjedelmében.

2020. November 25. 16:03, szerda | Helyi

Zemán Zóra Zoé indulhat az U17-es öttusa világbajnokságon és az Európa bajnokságon

November 21-én a Magyar Öttusa Szövetség válogató versenyt tartott a 2021. évben megrendezésre kerülő U17-U19-es Világbajnokságra.