Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2019. December 12. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Mikulás balettcipőben

Mikulás balettcipőben

Minden év december 6-án érkezik meg a Mikulás a gyermekekhez. Most is nagy izgalommal várták iskolásaink az érkezését.

A 2.a és 3.a osztályban a szokásos csomagokon kívül levelet is írt öreg barátunk. Színházba invitálta a művész lelkeket. Téli csizmáját könnyű balettcipőre cserélte, s a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházáig meg sem állt a gyerekekkel.

Csodálatos mesebalettel, Csipkerózsika történetével örvendeztette meg a vidám társaságot Csajkovszkij zenéjével. Bozsik Yvett koreográfus vezetésével a mese fordulatos, humoros cselekményével, látványos díszletével és szépséges jelmezeivel ámulatba ejtette kicsi közönségünket.

S hogy hab is legyen ezen a szép napon! Mikulásunk újra felvette világjáró csizmácskáját, s személyesen is találkozott a színházlátogatókkal a Széchenyi téren. Kis zenészeink örömmel fogadták, énekekkel kedveskedtek neki. Jutalomként szaloncukrokat gyűjtöttek a kezükben.

Bódis Péterné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 07:00, péntek | Helyi

Könyvbemutató: K. Németh András - Tamási 1919-ben

K. Németh András: Tamási 1919-ben ellenforradalom, vörösterror, fehérterror című könyvének bemutatójára várják az érdeklődőket a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteménybe.

2020. Január 22. 07:00, szerda | Helyi

120 éve született a XX. század legnépszerűbb írója

Mintegy 47 könyve jelent meg eddig 11 nyelven. 2013-ban eladták itthon a tízmilliomodik kötetét, külföldön ez a szám másfél millióra tehető.

2020. Január 21. 10:33, kedd | Helyi

A fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A szén-monoxid-mérgezések és a lakástüzek megelőzése céljából tartott sajtótájékoztatót a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság.

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.