Városlista
2020. augusztus 3, hétfő - Hermina

Hírek

2020. Június 30. 08:18, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Szekszárd után Dombóváron is beindul a Nyaralókártya

Szekszárd után Dombóváron is beindul a Nyaralókártya

A Nyaralókártya program lehetőséget biztosít arra, hogy a nyaralásra induló ingatlantulajdonosok jelezzék a rendőrség felé, hogy átmenetileg felügyeletük nélkül marad a házuk.

A Dombóvári Rendőrkapitánysághoz tartozó településeken élő ingatlantulajdonosok egy bűnmegelőzési jellegű rendőrségi szolgáltatást vehetnek igénybe. A Nyaralókártya program lehetőséget biztosít arra, hogy a nyaralásra induló ingatlantulajdonosok jelezzék a rendőrség felé, hogy átmenetileg felügyeletük nélkül marad a házuk. A rendőrök a nyaralás idején többször is ellenőrzik az ingatlant, amennyiben problémát észlelnek, értesítik a megadott kontaktszemélyt és megteszik a szükséges rendőri intézkedéseket. A rendőrök az ellenőrzés alatt nem lépnek be az ingatlan területére, az ellenőrzés kizárólag a közterületről történik. Az adatokat tartalmazó Nyaralókártyát – az esetleges visszaélések elkerülése érdekében – személyesen kell leadni.

A dombóvári Nyaralókártya program kapcsán személyesen a Dombóvári Rendőrkapitányságon, telefonon a 0674/566-070-es telefonszám 6634-es mellékén érdeklődhet. A Nyaralókártya program önmagában nem biztosítja az ingatlan teljes biztonságát.

Szükséges, hogy ön is tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ne váljon áldozattá!

• Nyaralás előtt szóljon szomszédjának, rokonának. Tudják, hogy meddig lesz távol, kérje őket a postaláda kiürítésére!
• Távolléte idejére célszerű a csengőt kikapcsolni, hogy az ingatlan elhagyatottsága ne legyen könnyen ellenőrizhető!
• Idegenekkel ne közölje távolléte időtartamát!
• Csak megbízható személynek, rokonnak, szomszédnak hagyja meg elérhetőségeit!
• Lakáskulcsát ne tegye ajtaja közelében található „biztos” rejtekhelyre (lábtörlő, villanyóraszekrény)!
• Kulcsait ne tartsa igazolványaival egy helyen, mert ellopásuk esetén „kulcsrakész” segítséget ad pontos lakcímével, autórendszámával a betörőknek!

Címkék: betörés, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 03. 10:22, hétfő | Helyi

Bemutatták Kovács Gyula Emberek, barátok, sorsok című könyvét

Egy bizonyos kor felett az ember szívesen tekint inkább a múlt felé, és mesél gyermekeinek, unokáinak a szép emlékekről, vagy esetleg a benne nyomott hagyó, fájó történésekről

2020. Augusztus 02. 21:43, vasárnap | Helyi

Azonosították az elkövetőt, aki megrongálta a dombóvári szökőkutat

A férfi 2020. július 7-én az éjszakai órákban a város főterén található köztéri szökőkútba több alkalommal is beugrott, mert egy rúgással szerette volna a fúvókát letörni.

2020. Július 31. 16:21, péntek | Helyi

Idén is lehet szavazni, hogy melyik legyen Dombóvár Kenyere

A Picipó Kft. képviseletében Börcsök Izabella mutatta be Pintér Szilárd polgármesternek és Kerényi Zsolt alpolgármesternek a kenyérmintákat,

2020. Július 31. 14:00, péntek | Helyi

Gépkezelő képzés indul Dombóváron

2020. augusztus 7-én 17 órakor emelőgépkezelő, targoncavezető, földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő szakirányban gépkezelő képzés indul Dombóváron.